1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Kiprianu rektörün adaylığı tartışmalarına ELAM’I DA kattı
Kiprianu rektörün adaylığı tartışmalarına ELAM’I DA kattı

Kiprianu rektörün adaylığı tartışmalarına ELAM’I DA kattı

AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu Rum tarafında yapılacak başkanlık seçimlerinde “Kıbrıs Üniversitesi” rektörünün aday olması olasılığı üzerinden yapılan tartışmalara, ELAM’ı da kattı.

A+A-

Politis’in haberine göre partisinin, kendi kamuoyu yoklamasını yaptığını açıklayan Kiprianu, AKEL’in yaptığı yoklamada, basına yansıyan diğer kamuoyu yoklamalarından farklı şeyler ortaya çıktığına dikkat çekti.

Kiprianu “Sayın Anastasiadis  seçim kampanyasına Ekim 2016’da, Sayın Papadopulos (DİKO Başkanı) da Ocak 2017’de başladı” vurgusunu yaptı. 

AKEL’in kampanyasına şimdi başladığına, başkalarının da başlama olasılığı olduğuna işaret eden Kiprianu “Unutmayın ki ELAM’ın da kendi adayı olacak. ELAM’ın adayı bizim adayımız Stavros Malas’ı değil diğerlerini etkileyecek” dedi.

Kiprianu rektörün aday olması olasılığı sorulduğunda “Stavros Malas’ı etkilemez.  Belki DİSİ’den Malas’a kayacak oylardan bazılarını alır” değerlendirmesinde bulundu.

DİSİ Başkanı ve başkan adaylarından Nikolas Papadopulos’un, başkanlık seçiminin ikinci turunda  Anastasiadis’in kazanmaması için oy kullanacağı açıklaması hatırlatılarak, böyle bir durumda AKEL’in ne yapacağı sorulduğunda Kiprianu şunları söyledi:
“Açık söyleyeyim, biz Anastasiadis’e hiç oy vermedik.  Şimdi de Anastasiadis’e oy vermeyeceğiz. İlk turda da ikinci turda da Malas’a oy vereceğiz. (Malas) orada olacak, bundan kuşkum yok.”

Andros Kiprianu AKEL-DİKO ortak mücadelelerine de değindi ancak Nikolas Papadopulos ile ortak mücadeleleri olmadığını çünkü Papadopulos parti başkanlığına seçildiğinde AKEL ile görüşmeyi kabul etmediğini hatırlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.