1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. KKTC’nin vergi uygulamasını engelleme çabaları
KKTC’nin vergi uygulamasını engelleme çabaları

KKTC’nin vergi uygulamasını engelleme çabaları

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, KKTC’de yaşayan Rumlara ve Maronitlere BM Barış Gücü aracılığıyla gönderilen gıda ve diğer emtiaya vergi uygulamasına karşı dün AB nezdinde girişimlerde bulunduğu bildirildi.

A+A-

Haravgi ve diğer gazeteler, Anastasiadis’in AB nezdinde girişimlerde bulunduğuna ilişkin açıklamanın, Rum Sözcü Nikos Hristodulidis tarafından açıklandığını ancak detay vermekten kaçındığını yazdı.

Habere göre, Hristodulidis, BM’nin KKTC’nin vergi uygulama girişiminden rahatsız olduğunu ve böyle bir uygulama yapılmaması için hem adada, hem de New York’ta inisiyatifler aldığını söyledi. 

Hristodulidis ayrıca Kıbrıs sorununun çözülmesini gerçekten isteyen Kıbrıslı Türklerin gruplarından bu uygulamaya tepki göstermelerini bekliyoruz” dedi. 

Gazete, vergi uygulamasını engellemek için Ankara ve KKTC devleti yetkilileriyle temas içerisinde bulunan BM’nin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’dan da böyle bir uygulamayı reddettiğine dair açıklama beklediğini yazdı. 

Rum Yönetimi’nin, vergi uygulanması halinde bunun BM’yi doğrudan etkileyeceği görüşünde olduğuna işaret edilen haberde, konunun, BM Barış Gücü’nün KKTC’deki Rum ve Maronitlere gıda ve emtia taşıyacağı yarından (Çarşamba) itibaren açıklık kazanmasının beklendiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.