1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Küçük kayıplar konusunda Rum basınına konuştu
Küçük kayıplar konusunda Rum basınına konuştu

Küçük kayıplar konusunda Rum basınına konuştu

Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük “Aşşa” (Paşaköy) kayıplarına ilişkin arama çalışmaları hakkında Rum basınına konuştu.

A+A-

Alithia gazetesi: “Digomo’da Girişim Zor – Aşşalılar İçin Araştırma” başlıkları altında verdiği haberinde, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Kıbrıslı Türk üyesi Gülden Plümer Küçük’ün “Aşşa” (Paşaköy) kökenli kayıplar konusunda Dikmen (Digomo) bölgesinde yapılan kazılara ilişkin “Alpha” televizyonuna açıklamada bulunduğunu yazdı.
 

Gazete, Plümer’in açıklamasında, Aşşa kökenli kayıpların kemiklerinin bir kısmına ulaştıklarını, kemiklerin taşındığını bildikleri Dikmen bölgesindeki çalışmaların ise sürdüğünü belirterek, tüm bu çalışmaların “zor ancak imkansız olmadığı” söylediğini yazdı.

Habere göre Plümer ayrıca, söz konusu televizyon yayınında, kayıplar konusunda bilgi sahibi olanlara da çağrıda bulundu ve bilgileri paylaşmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.