1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Küçük: Yılmadan çalışmalıyız
Küçük: Yılmadan çalışmalıyız

Küçük: Yılmadan çalışmalıyız

Küçük: Yılmadan çalışmalıyız

A+A-

Röportaj: Serkan SOYALAN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Özgürlük Mücadelesi Liderimiz Dr. Fazıl Küçük’ün eşi Süheyla Küçük ile Kıbrıs Türk toplumunda kadın hareketini konuştuk.

1953 yılında Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’nin kurulmasında aktif rol oynayan ve uzun yıllar Genel Başkanlık görevini sürdüren Küçük, birleşmeden güç doğduğunu söyleyerek, tüm kesimleri birlikte hareket etmeye çağırdı.

Kadınlar Birliği’nin kuruluş sürecini bizlere anlatır mısınız?

Bizim gençliğimizde gençlerin yer alabildiği bir Mezunlar Cemiyeti vardı, bir de Futbol Cemiyeti. Türkiye’den Kıbrıs’a gelen ve eşimi de ziyaret eden Türkiye Kadınlar Birliği temsilcileri, bu toplantılarda “Kıbrıs’ta da neden bir Kadınlar Cemiyeti kurulmuyor?” diye sormuştu. Eşim bu konunun üzerine çok hassas davrandı ve bizlere gerekli tüm imkanları sunmuştu. Ardından Türkiye’den gelen iki hanımefendi ile birlikte Lefkoşa’da ilgili kadınların bir araya gelmesiyle bir toplantı gerçekleştirdik ve tüzük hazırlamıştık. O günden itibaren de faaliyetlerimize başladık. Adanın her yerini dolaşarak, ilgili tüm kadınlarla bir bir görüştük ve onları bir araya topladık.

O zamanlar daha gençtim. Aramızda yaşları benden daha olgun ve daha tecrübeli olan arkadaşlar vardı onlardan birini başkan seçmiştik. 8 sene sonra da beni başkan olarak seçtiler ve o görevde uzun yıllar bulundum.

Yaklaşık 20 yıldır da Dünya Kadınlar Birliği’ne üyeyiz. Orada temsiliyetimiz vardır. Diğer ülkelerden kadınlarla bir araya gelip, fikirlerimizi yansıtıyoruz, dostluklar kuruyoruz. Dünya Kadınlar Birliği toplantılarını daha önce iki kez ülkemizde de düzenledik. Ev sahipliği yaptığımız bu toplantılarda yurtdışından çok sayıda katılımcıyı ülkemizde ağırladık. Bu tarz etkinlikler ülkemiz tanıtımı adına da çok önemlidir ve ülkemize kattığı ekonomik bir değeri vardır.

Peki kadınların günümüz koşullarında çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Benim kendi değerlendirmem, kadınların daha da faal olmaları ve halka daha yararlı olabilecek şeyleri ele almaları ve yapmaları.

Buradan gençlere bir tavsiyede bulunmanızı istesek, neler söylemek istersiniz?

Gençlere en önemli tavsiyem, her zaman çalışsınlar. Yılmadan çalışsınlar. “Ben yapamam, başaramam” dememelidirler. Bizleri yarınlara taşıyacak olan ve götürecek olan gençlerimizdir. Gençler, çalışan insanlar dernekler çatısı altında buluşmalı ve çalışmalar yapmalı. Bu derneklere ve birlikte çalışmalara halkımızın da destek vermesi gereklidir. Birleşmeden birlik doğar. Herkes kendi menfaatine düşkün olmamalı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.