1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Kuzey’e tek kuruş kalmasını istemiyorlar
Kuzey’e tek kuruş kalmasını istemiyorlar

Kuzey’e tek kuruş kalmasını istemiyorlar

Esnaf, sınır kapısından Arasta Çarşısı’na geçen rumların aldığı ürünlere rum polisinin el koyduğunu belirtertti.

A+A-

Çarşı esnafı sınır kapılarının açıldıktan sonra, çarşıda ciddi derecede insan kalabalığı yaşandığını söyledi. Özellikle Güney Kıbrıs’tan Kuzey’e geçen Rumların, bu ekonomik krizde esnafa ilaç gibi geldiği ifade edildi. Kimi esnaf satışların iyi olduğunu söylerken kimisi de satışlarda düşüş yaşandığını dile getirdi. Esnaf, sınırdaki Rum polisinin Türk tarafından alına ürünlere el koyduğunu anımsatarak, turistlerin bu konuda sıkıntı yaşadığını belirtti. Esnaf, bu nedenle de, müşterinin eski kıyafetle gelip, yenisini satın aldıktan sonra giyip, öyle Güney’e geçtiğini söyledi.

Esnaf ne dedi..??

Gökmen Bahtiyar: “Çarşıda yerli halk yok”

“Çarşı hafta içine göre hafta sonu daha kalabalık oluyor. Rum kesiminden gelen çok insan var. Euro değerlendi fakat TL’nin değeri düştü. Çarşıda hemen hemen yerli halk hiç yok. Çarşıda olan turist kalabalığının esnafa elbette katkısı vardır. Rum polisi Kuzey’den alışveriş yapanların ürünlerini alıyormuş. Biz de müşterilere akıl veriyoruz. Eski kıyafetlerini giyip öyle gelsinler. Yenisini giyip sınırı öyle geçsinler diyoruz. Müşteriler bu uygulama nedeniyle mağdur olduğunu ve büyük sıkıntı yaşadığını söylüyor. Üst üste kıyafet giyip, bölgelerine öyle geçiyorlar. İşlerimiz çok şükür iyi. Müşteriler sadece alışveriş için değil, kültürümüz için de geliyorlar. Güler yüzlü olduğumuz için her dükkânın ayrı müşterisi var.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.