1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Lakkotripis’ten açıklamalar
Lakkotripis’ten açıklamalar

Lakkotripis’ten açıklamalar

Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, doğal gazın, elektrik üretimi maksatlı olarak kullanılmasından Güney Kıbrıs’a çifte yarar sağlayacağını belirtti.

A+A-

Fileleftheros gazetesine özel açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Lakkotripis, elektrik enerjisi fiyatlarının muhtemelen düşeceğini diğer yandan da çevre kirliliğinin azalacağını ifade etti.

Doğal gazın temin edilmesine ilişkin ihalelere ilişkin olarak Lakkotripis, toplantıların ardından farklı bir sürecin izlenilmesine karar verildiğini çünkü  doğal gazın temin edilmesi ve alt yapılara ilişkin bütünlüklü çözüme yönelik çabaların başarısız olduğunu söyledi.

Lakkotripis, Rum Devlet Doğal Gaz İşletmesi’nin (DEFA), büyük ihtimalle yüzde 75’ine kadar Brüksel tarafından finanse edilebilecek olan 340 milyon Euro değerindeki gerekli alt yapılar için bir ihaleyi ve  doğal gazın temin edilmesi için ise ikinci bir ihaleyi ileriye götüreceğini belirtti.

ELEKTRİK ÜRETİMİNE İLGİ DUYAN ÜÇ ŞİRKET

Gazete aynı haberinin içerisinde elektrik üretim tesisi inşası ve işletmesine ilgi duyan üç şirketin bulunduğunu yazdı.

Habere göre konu hakkında, P.E.C Powerenergy Cyprus Ltd, F.E First Electric Ltd ile Lysarea Energie Ltd isimli şirketlerin ismi geçiyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.