1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Lefke İlçesi” kağıt üstünde kaldı
“Lefke İlçesi” kağıt üstünde kaldı

“Lefke İlçesi” kağıt üstünde kaldı

Lefke, 27 Aralık 2016 tarihinde, KKTC’nin 6. ilçesi oldu ancak bu gelişme yalnızca kağıt üzerinde kaldı.

A+A-

UBP-DP hükümeti döneminde Meclis’te oybirliği ile alınan bu karar sonrası Lefke’de değişen pek bir şey olmadı.

6’ncı ilçe olan Lefke’nin, Lefke merkez, Bademliköy, Bağlıköy, Yeşilırmak, Yedidalga, Cengizköy, Çamlıköy, Doğancı, Erenköy, Gaziveren, Günebakan, Kurutepe, Madenliköy, Ömerli, Süleymaniye, Şirinköy, Taşköy, Taşpınar ve Yeşilyurt köyleri ile toplam 18 yerleşim yerinde yaklaşık 16 bin nüfusu var. Gemikonağı’nda faaliyet gösteren ve şu an yaklaşık 11 bin öğrenci sayısına ulaşan Lefke Avrupa Üniversitesi ile birlikte toplamda 27 bin kişiye hizmet veren Lefke ilçesinin ilçe olmasının üzerinden 17 ay geçmesine rağmen devlet daireleri müdürlük seviyesine getirilmedi, hizmetler şube seviyesinde sürüyor.

Gün geçtikçe gelişen ve büyük yatırımlarla modernleşen Lefke’de devlet dairelerinin müdürlük seviyesine çıkartılmaması bölge halkının birçok işi için Güzelyurt ve Lefkoşa’ya gitmek zorunda kalmasına neden oluyor. Hal böyle olunca, halkın çoğunluğu ihtiyaçlarını da buralardan gideriyor ve Lefke’de büyük sıkıntılar yaşanmasına sebep oluyor.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.