1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Lefke’nin çehresi değişiyor
Lefke’nin çehresi değişiyor

Lefke’nin çehresi değişiyor

Lefke Belediyesi’nin kendi öz kaynakları ve kısmen TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla şehir merkezi ve çevre köylerde başlatmış olduğu altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

A+A-

Mustafa ÖZYAĞCI

Lefke Belediyesi kendi öz kaynakları ve kısmen TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla şehir merkezi ve çevre köylerde başlatmış olduğu taş duvar yenileme, kaldırım, tuvalet yapımı ve çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, belediyenin kendi öz kaynakları ve TC. Yardım Heyeti’nin de katkıları ile finanse edilen “taş duvar” projesinin kısa süre sonra tamamlanacağını söyledi.

“Kaldırım çalışmasına başlanacak”

Taş duvar projesinin 2016 yılında Lefke merkez ve Soli Harabeleri’ndeki bazı yerlerde başladığını belirten Kaya, özellikle Soli Harabeleri girişindeki yolda yaklaşık bir buçuk metre genişletme çalışması yaptıklarını söyledi.

Kaya, söz konusu çalışma ile daha önce giriş yapamayan büyük otobüslerin şimdi yoldan rahatlıkla geçebildiklerini söyledi.

Kısa bir süre sonra Yedidalga ve Yeşilırmak’ta çalışmaların başlayacağını ifade eden Kaya, ardından Gaziveren ve Taşpınar’a geçileceğini anlattı.

Kaya son olarak, en önemli projenin kısa bir süre sonra Yeşilyurt ile Aydınköy arasında başlanacak olan 4,2 km’lik kaldırım çalışmasının olduğunu belirterek, bu altyapı çalışması da kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştireceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.