1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Liderler tarihi imzaları attı
Liderler tarihi imzaları attı

Liderler tarihi imzaları attı

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin hazırladığı parlamenter sisteme dönüş metni açıklandı.

A+A-

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi’nin hazırladığı parlamenter sisteme dönüş metni açıklandı.

Liderler salona birlikte girdi

Bilkent Otel'de yapılan tarihi zirve, saat 13.42'de 6 liderin yerini almasıyla başladı. Liderler salonda büyük bir coşkuyla karşılandı. Parti liderlerinin yerlerini alması sonrasında, liderlerin 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' üzerine sözlerinin olduğu bir video gösterildi. Video gösteriminin ardından Atatürk ve silah arkadaşları anısına saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Metni hazırlayan parti kurmayları metni okudu

Programın sunucusu Tunahan Tekelioğlu metnin hazırlanmasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün beraber çalışma yürüttüklerini anımsattı.

48 sayfalık metnin özetini de deklarasyonun hazırlanmasında görev alan genel başkan yardımcıları okudu. Metin okunurken de protokolde uygulanan alfabetik sıralama dikkate alındı.

Kaynak: https://halktv.com.tr/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.