1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. LTB Denetimlerini sürdürüyor... Niyazi’s Deep Blue'ya para cezası verildi; Bülent Öğrendik Cafe ile Robert’s Cafe'nin faaliyetleri durduruldu
LTB Denetimlerini sürdürüyor... Niyazi’s Deep Blue'ya para cezası verildi; Bülent Öğrendik Cafe ile Robert’s Cafe'nin faaliyetleri durduruldu

LTB Denetimlerini sürdürüyor... Niyazi’s Deep Blue'ya para cezası verildi; Bülent Öğrendik Cafe ile Robert’s Cafe'nin faaliyetleri durduruldu

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nin belediye sınırları dahilindeki iş yerlerine yönelik denetimleri kapsamında 11 iş yerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi, 1 iş yerine para cezası kesildi ve 2 iş yerinin faaliyeti ise geçici olarak durduruldu.

A+A-

LTB’den yapılan açıklamaya göre Halk Sağlığı Şubesi ekipleri  tarafından 23 Ekim -27 Ekim tarihleri arasında 52  iş yerini denetledi. 

Denetimler sonucunda, 11 iş yerine eksiklerinden dolayı ihbar verildi; Niazi’s Deep Blue isimli işletmeye iş yeri izni olmaması ve sağlık karnesiz personel çalıştırılması nedeniyle Belediyeler Yasası kapsamında para cezası kesildi. 

Bülent Öğredik Cafe isimli iş yerinin faaliyeti, iş yeri izninin olmaması, sağlık karnesiz personel çalıştırması, gayri sıhhi ortam ve iş yerinde yatı bulunması nedenleriyle; Robert’s Cafe isimli iş yerinin faaliyeti ise iş yeri izninin olmaması nedeniyle  geçici olarak durduruldu.

Denetlenen işyerleri niteliklerine göre şöyle: “3 market, 1 dernek lokali, 3 gıda deposu, 2 kasap, 1 otel, 1 pansiyon, 5 büfe, 3 oto galeri, 2 park büfesi, 12 kuaför ve berber salonu, 2 eğitim merkezi, 1 dövme salonu, 5 kafeterya, 6 restoran, 1 gıda deposu, 2 bar, 2 pastane.”


LTB SINIRLARINDAKİ ŞEBEKE SUYU ANALİZLERİ YAPTIRILDI 

LTB Halk Sağlığı Şubesi tarafından ayrıca, LTB sınırları dahilindeki tüm bölgelerin şebeke suyundan alınan numunelerle Devlet Laboratuarı’nda analizler de yaptırıldı. 

Analiz sonuçlarına göre tüm numunelerin mikrobiyolojik olarak tüketime uygun olduğu belirlendi. 

Bununla birlikte, depo suyunu içme amaçlı kullanan kişilerin; depolarının hasarlı, yıpranmış olmaması, kapağının kapalı olması ve depo temizliğinin düzenli yapılması konusunda hassasiyet göstermeleri gerektiği bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.