1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. LTB’den “Demokrasi Alanı” için ilk adım…
LTB’den “Demokrasi Alanı” için ilk adım…

LTB’den “Demokrasi Alanı” için ilk adım…

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB)’nin Küçük Kaymaklı’da yaratmayı planladığı “Demokrasi Alanı” projesi için protokol imzalandı.

A+A-

LTB’den yapılan açıklamaya göre, sanatçı Zehra Şonya tarafından ön çalışması tamamlanan figürlerin yapımı ve düzenleme projesi ile K. Kaymaklı’da bulunan Mustafa Ruso Caddesi üzerindeki havuzlu alan olarak bilinen nokta yeniden hayat bulacak.

4 metre yükseklikte olacağı açıklanan iki figürün yapımı yanında çevre düzenlemesini de kapsayacak projenin 6 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve heykel sanatçısı Zehra Şonya, konuyla ilgili protokolü imzalarken, yaratılacak “Demokrasi Alanı” konusunda da bilgiler verdiler.

HARMANCI: ‘HER RENGİN ÖZGÜRCE VE KARDEŞÇE YAŞAYACAĞI BİR ORTAM YARATMA’ 

“Simge ve heykellerin yerleşeceği, demokrasinin içselleştirileceği, kadın ve erkeğin ortak mücadelesinin anımsanacağı, her rengin sesinin yankılanabileceği ve özgürlüklerin çoğaltılabileceği bir alan hayalimiz var” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Harmancı, yola çıktıkları ‘her rengin özgürce ve kardeşçe yaşayacağı bir ortam yaratma’ parolalarını simgeleştirme adına böyle özel bir proje geliştirdiklerini ifade etti.

“Umarım gerçek anlamda bir demokrasi alanı olur” diyen Başkan Harmancı, 6 aylık süreçte tamamlamayı planladıkları projenin geliştirilmesinde önemli katkılar koyan Teknik İşler ve Kentsel Tasarım Komisyonu’na ve ilgili kararı alan Lefkoşa Belediye Meclisi üyelerine teşekkür etti.

ŞONYA: “DEMOKRASİ GİBİ KAVRAMLARI İŞLEMEK HER SANATÇIYA NASİP OLMAZ”

Sanatçı Zehra Şonya ise, konuşmasının başında, yapılacak figürlerle ilgili teknik bilgiler verdi. 4 metre yükseklikte olacak figürlerin polyester maddeden yapılacağını, mekanı da kendilerinin tasarlayacaklarını ve 6 ay içinde yetiştirmek için çalışacaklarını ifade eden Şonya, projeyle ilgili heyecan duyduğunu belirtti.

“Bu tip özgün projeleri ve demokrasi gibi bizler için oldukça önemli olan kavramları işlemek her sanatçıya nasip olmaz. Kendimi bu açıdan çok şanslı hissediyorum” diyen Şonya, süreç boyunca hiçbir şekilde kısıtlanmadığını, tamamen özgün düşüncesi ile çalışmasını ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.
 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.