1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Malas: “Önceliğim Kıbrıs sorununun çözümü”
Malas: “Önceliğim Kıbrıs sorununun çözümü”

Malas: “Önceliğim Kıbrıs sorununun çözümü”

Rum Başkanlık seçimi adaylarından Stavros Malas, seçilmesi durumunda önceliğinin, Kıbrıs sorununun çözümü çabası olacağını ifade etti.

A+A-

Haravgi gazetesine verdiği söyleşide Stavros Malas, seçilmesi halinde öncelik vereceği konulardan söz etti. 

Kıbrıs sorununun çözüm çabasının, ilk önceliği olduğunu çünkü,  yarı “işgal” altında bulunan bir ülkede yaşayabilir bir ekonomik kalkınmanın planlanmasının mümkün olmadığını söyleyen Malas, bununla birlikte ilk siyasi icraatının ise batık krediler konusunun ele alınması olacağını ifade etti. 

Malas, Kıbrıs sorununun çözümünü zorlaştıran unsurun Türkiye’nin “uzlaşmazlığının” yanı sıra, sağ kanattaki liderlerin seçim kampanyası maksatlı bir dediklerinin diğerini tutmaması olduğunu da belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.