1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Medeniyetler Korosundan Girne'de muhteşem konser
Medeniyetler Korosundan Girne'de muhteşem konser

Medeniyetler Korosundan Girne'de muhteşem konser

Hatay Deniz Otobüsü ’nün İlk Seferi Dolayısıyla Kıbrıs’ta Konser Veren Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay’ın Barış Ve Kardeşlik Kültürünü Girne’ye Taşıdı.

A+A-

Hatay Deniz Otobüsü ’nün İlk Seferi Dolayısıyla Kıbrıs’ta Konser Veren Antakya Medeniyetler Korosu, Hatay’ın Barış Ve Kardeşlik Kültürünü Girne’ye Taşıdı.

Konsere, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Meclis Başkan Yardımcısı Fazilet Özdenefe, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doçent Doktor Lütfü Savaş, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Hatay’dan gelen milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, gaziler, gazeteciler ve iş insanlarından oluşan heyet ve vatandaşlar katıldı.

GÜNGÖRDÜ: HADO ARAMIZDAKİ BAĞIN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLACAK

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne ve Hatay arasında yakın zaman önce imzalanan kardeşlik protokolünün iki şehrin insanları arasında bir kültür ve sanat köprüsü olacağını ifade ederek, “Protokolün imzalanmasına vesile olan Hatay ve Girne Belediyelerinin meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Bu protokolün sevgi ve kardeşlik kapılarını sonuna kadar açacağından hiç şüphem yok. 19 Mayıs’ta hareket eden Hatay Deniz Otobüsü, aramızdaki bağın güçlenmesine vesile olacak” dedi.

Hatay ve Girne arasında başlatılan karşılıklı deniz otobüsü seferleriyle, iki kent ve insanları arasında daha güçlü bağlar kurulacağına inanç belirten Güngördü, deniz seferlerin başlangıç tarihinin 19 Mayıs’a denk gelmesinin de ayrı bir anlam taşıdığını söyledi.

İki ülkenin içinde bulunduğu coğrafyada, sevgi hoşgörü ve barışın yerleşmesi için daha fazla kültüre, güzel insanlara ve daha fazla okumaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Güngördü, seferlerin başlamasının çok kültürlülük, kardeşlik ve barışın sembolü olan Hatay Medeniyetler Korosunun konseriyle taçlandırılmasından da mutluluk duyduğunu ifade etti. 

Konser öncesi Girne’de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “19 Mayıs’ta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ayak bastığı gün, burada kardeşlerimizle buluşmaktan çok mutluyuz. KKTC ne kadar mutlu, huzurlu ve güvenli olursa biz o kadar mutlu oluyoruz” dedi.

Hatay ve Kıbrıs halkının HADO ile artık daha sık buluşacağını belirten Savaş, “Bundan sonra daha sık kucaklaşacağız. El ele, omuz omuza mücadelemize devam edeceğiz” açıklamalarında bulunarak Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ’ye ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 2012 yılında Nobel Barış Ödülüne aday gösterilen dünyaca ünlü Hatay Medeniyetler Korosu sahne aldı.

Farklı dillerde birbirinden güzel şarkı, türkü, ilahi ve marşları seslendiren Medeniyetler Korosu, Girnelilerle kendi topraklarının ezgilerini de söyledi. Konserin sonunda, Kıbrıs gazileri ve protokol üyeleri hep birlikte koronun şarkılarına eşlik ederek beraberlik mesajı verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.