1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Melundalı: Hedefler koyarak yürümeliyiz
Melundalı: Hedefler koyarak yürümeliyiz

Melundalı: Hedefler koyarak yürümeliyiz

Melundalı: Hedefler koyarak yürümeliyiz

A+A-

Ülkemizin başarılı iş insanlarından Özyalçın  Construction Satış Müdürü Pelin Özyalçın Melundalı ile başarıya giden yolu konuştuk. Başarıya gidilen yolun konan hedeflerle ilerlemeken ve vazgeçilmeden yürünmesinden geçtiğini söyleyen Melundalı, iş hayatında “Müşteri her zaman haklıdır” prensibinin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1961 yılında Lefkoşa’da doğdum. İlk, orta öğrenimimi tamamlayarak 1979 yılında Türk Maarif Kolejinden mezun oldum. Ocak 1980 yılında Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nde iş hayatıma başladım. 1989 yılında AÖF İşletme Bölümünden mezun oldum. Vakıflar İdaresi’nde 22 yıllık hizmet hayatımda İdari İşler Müdürü olarak 2002 yılında emekli olarak rahmetli kardeşim Oğuz Özyalçın’ın şirketi olan Özyalçın Construction Ltd.’ de Satış Müdürü olarak göreve başladım. 16 yıldan beridir görevimi halen görevimi sürdürmekteyim. Evliyim ve Bellapais’te ikamet etmekteyim.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sizin için ne ifade ediyor?

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü, insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan BM tarafından da tanımlanmış uluslararası bir gündür. Dünya Kadınlar Günü’nün değeri, tarihinde büyük bir mücadele yatmasından kaynaklanmakta olup tarih boyunca ikinci plana atılan kadınlar, hayatın her alanında mücadele ederek hak ettikleri saygıyı kazanmaya başlamışlardır. İşte bugün de bu mücadeleyi onurlandıran bir gündür.

Kıbrıs’ta kadın olmayı nasıl özetlerseniz?

Ülkemizde kadınlarımız geçmişe oranla, erkeklere göre az da olsa,  yüksek ve onurlu görevler üstlenmiş ve başarıyla yürütmektedirler. Ancak, kadınlarımız şu anki duruma mücadele ederek ve aldıkları eğitimle gelmişlerdir. Aslında erkek egemen olduğu zannedilen toplumlarda bana göre her şeyi yönlendiren yine kadınlarımızdır. Düşündüğümüzü söylemekle ve uygulamakta çekinmiyoruz. Belki daha çok yol kat etmemiz gerekir ama eskiye oranla oldukça ilerlemiş durumdayız. Hayatımızın en önemli alanlarında, evde anne ve eş, işte de önemli sorumluluklara sahip görevlerde olan kadın profillerimiz küçümsenemeyecek kadar fazladır. Son genel seçimlerimizde de kadın kotasının uygulanarak meclisimize daha çok kadın milletvekilinin girmesi sevindirici olmuştur.

Bir iş insanı olarak gençlere önerileriniz nelerdir?

38 yıllık iş hayatımda gençlere öncelikle bir hedefleri olmasını ve asla vazgeçmemelerini, disiplinli çalışmalarını, dürüst olmalarını, verilen sözleri muhakkak tutmalarını, alçakgönüllü ve özverili olmalarını önermekteyim. İlaveten, iş hayatında “Müşteri her zaman haklıdır” prensibini göz ardı etmemelerini, çevresindeki herkese karşı sevgi dolu ve saygılı olmalarının başarılarında en önemli etken olduğunu belirtmek isterim.

İş hayatınız dışında boş zamanlarınızda neler yapıyorsunuz? Hobileriniz nelerdir?

Sosyal yönü güçlü, güzel bir aile ve arkadaş çevresine sahip olan bir insan olduğumdan, genelde iş saatleri dışındaki boş zamanlarımda, çevrem ile görüşüp hoşça vakit geçirmeyi tercih ederim. Hobi olarak, ailece seyahat etmeyi, kitap okumayı ve yüzmeyi severim. Ayrıca, mutfağımda, evimde ve bahçemde de vakit geçirmeyi çok seviyorum.

8 Mart Dünya kadınlar günü için sizlerden bir mesaj istesek, ne söylersiniz?

Slogan olarak, değerli Ata’mızın güzel sözlerinden biri olan “Büyük başarılar, kıymetli anaların yetiştirdikleri seçkin evlatlar sayesinde olmuştur “ sloganını söyleyebilirim.

Okuyucularımıza son olarak ne söylemek istersiniz?

Kadınlar, insanlığın devamı için olmazsa olmazıdır. En büyük dertlerin dertlisi, en büyük mutlulukların ardındaki kahramandır. 8 Mart, dünyadaki kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür. Kadınlarımızın bu anlamlı gününü yürekten kutlarım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.