1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Neofitu’nun Londra temasları devam ediyor
Neofitu’nun Londra temasları devam ediyor

Neofitu’nun Londra temasları devam ediyor

DİSİ Başkanı Averof Neofitu’nun önceki gün başladığı Londra temaslarının devam ettiği ve dün, Brexit Bakanı Lord Callanan ile bir araya geldiği bildirildi.

A+A-

Fileleftheros gazetesi, Neofitu ile Callanan’ın yaptığı görüşmede, İngiltere’nin AB’den ayrılması ve bu durumun “Kıbrıslılara” etkisi ile ilgili konuların ve Kıbrıs sorununa dair son gelişmelerin ele alındığını yazdı.

Habere göre Callanan, İngiltere’de yaşayan veya okuyan “Kıbrıslıların”, hiçbir şekilde Brexit’ten etkilenmeyeceğini teyit ederken, Güney Kıbrıs’taki İngiliz Üsleri’nde ikamet edenlerin de Brexit’ten etkilenmeyeceğini söyledi.

Gazete, Neofitu’nun İngiliz Muhafazakar Parti Milletvekili Brandon Lewis’le de görüştüğünü ve Lewis’i, Kıbrıs sorunundaki son gelişmelere dair bilgilendirerek, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüm için destek istediğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.