1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Nur topu gibi üç yeni müşavir
Nur topu gibi üç yeni müşavir

Nur topu gibi üç yeni müşavir

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin “Ben yaparım olur” tavrı, Halkın Partisi’nin üç maymunu oynaması ve Başbakan Erhürman ile Cumhurbaşkanı Akıncı’nın onayı ile ülkemize Nur topu gibi üç yeni müşavir daha kazandırılmış oldu

A+A-

Statüko partilerinin (UBP ve DP) hükümette olduğu dönemlerde görmekte alışık olduğumuz siyasi atamalardaki etik dışı ve kamu vicdanını zedeleyen kararlara bir yenisi daha eklendi. CTP, HP ve TDP, üçlü kararname ile Milli Eğitim Bakanlığına üç müdür atayarak, mevcut müşavir ordusuna yeni üç müşavir daha ekledi ve bu kararla geleneği bozmamış oldu. “Sistemi kökünden değiştireceğiz” diyen partilerin almış olduğu skandal kararlarla çok kısa zaman içerisinde sistemin bir parçası haline dönüştüğü ülkemizde akıllara Türkiye’nin eski siyasetçilerinden Süleyman Demirel’in bir sözü olan “Dün dündür bugün bugün” geldi.

Ülkemizdeki müşavirlik sorununa muhalefette yıllarca  bu tür uygulamaları eleştirerek, bu konuda yasal düzenleme yapılacağını hükümet protokolüne koyarak oluşturulan dörtlü koalisyon hükümetinin küçük ortağı olan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’nin  müşavirlik yasası değişmeden ısrarla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı üç daireye müdür ataması ve Başbakan Erhürman ile Cumhurbaşkanı Akıncı’nın buna onay vermesi hayretle karşılandı. “Yeni Müşavir yaratmayacağız” hedefi içinde olduklarını söyleyerek bu konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda mangalda kül bırakmayan Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ise adeta sessizliğe büründü.

Dörtlü koalisyonun, halka verdiği sözü tutarak müsteşarlık, özel kalem müdürlüğü ve bakanlık müdürlüğü dışındaki tüm müdürlükleri teknik kadro olarak belirleyerek, bunların göre/yetki ve sorumluluklarına uygun olarak Kamu Hizmeti Komisyonu’nun düzenleyeceği sınavlarla atanmasını sağlamaya yönelik gerçekçi bir değişiklik yapmak yerine değişiklik yapmadan ne kazanırsak düşüncesiyle hareket etmesi ise halk ve siyasi çevreler tarafından dikkatle izleniyor.

Başbakan Erhürman ve Cumhurbaşkanı Akıncı’nın onayı ile gerçekleşen kararname ile Toplumcu Demokrasi Partisi’nden (TDP) Lefkoşa milletvekili adayı olan Adnan Eraslan’ın Bakanlık Müdürlüğü, yine milletvekili adayı İlkşen Varoğlu Atik’in İlköğretim Dairesi Müdürlüğüne, yine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yakınlığıyla bilinen ve onun ısrarlı atanmasını istediği öğrenilen Aktan Erdoğa’nın ise Genel Orta Öğretim Dairesi Müdürlüğüne Üst Kademe Yöneticileri Yasası değiştirilmeden atanmış oldu.

Söz konusu atamaların Üst Kademe Yöneticileri Yasası değiştirilmeden yapılması nedeniyle söz konusu kişilerin müşavir olma hakkı kazanacakları ile ilgili konuya ilişkin TDP Genel Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı olan Cemal Özyiğit ‘in bir TV programında yapmış olduğu açıklamada, “müşavir olamayacaklarını biliyorlar. Kendilerine söyledi, hatta bu konu ile ilgili kâğıt imzalattık” ifadesi, yasal değişiklik yapılmadan bunun mümkün olabileceğini açıklaması ise hukuk çevrelerince hayretle karşılandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.