1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Öğrenciler de uçak bileti mağduru
Öğrenciler de uçak bileti mağduru

Öğrenciler de uçak bileti mağduru

KKTC’de öğrenim gören Türkiye ve 3. Dünya ülkesi vatandaşı öğrenciler, astronomik uçak bileti fiyatları nedeniyle Yeni Yılı aileleriyle birlikte geçiremeyecek. Yeni Bakış’a konuşan öğrenciler, “Şu an bir uçak bileti bir aylık ev kirasına bedel” diyerek bu

A+A-

Astronomik rakamlara ulaşan uçak bileti fiyatları, ülkede öğrenim gören öğrencileri de olumsuz etkiledi. Yeni Bakış’a konuşan öğrenciler, uçak bilet fiyatlarındaki artışın bütçelerini aştığını vurguladı. Öğrenciler, Türkiye’ye sadece bir gidiş bileti için beşyüz TL gerektiğine işaret ederek, Ada’da 2 kardeşin eğitim gördüğü düşünüldüğünde bu rakamın bin TL’ye ulaştığını kaydetti. Bu koşullarda Yeni Yıl tatili için ailelerinin yanına gidemeyeceklerine dikkat çeken öğrenciler, KKTC’de yaşadıkları sıkıntıların bununla sınırlı olmadığını belirttiler. “Ev kirası, okul masrafları ve gıda ihtiyaçlarımız düşünüldüğünde elimiz kolumuz bağlanıyor” diyen öğrenciler, Ada’da  büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ettiler.

Öğrenciler ne dedi?

Yılmaz Çivi: Yetkililer bu orantısız artışa önlem almalı

“Adada 4. yılım. Bugüne kadar geçimimi otellerde çalışarak geçirdim. 2018 güz dönemine başlamadan önce, ülkemizin geçirdiği ekonomik kriz ve adada yaşanan fiyat artışları bizi derinden etkilemiştir. Okul fiyatlarının artışı, gıda masraflarımız ve kitap, defter, kırtasiye masraflarımızı hesaba kattığımızda, yaşanması zor bir döneme girdiğimiz aşikârdır. Gerek Türkiye hükümetinin gerekse KKTC hükümetinin bu fiyat artışına dur demesi ve öğrencilerin mağduriyetini az da olsa kolaylaştırma adına, gıda ve okul taksitlerinde bir indirime gidilmesi gerektiğini düşünüyorum.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.