1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Oktay: Artık KKTC'nin bir devlet olarak tanınmasını istiyoruz
Oktay: Artık KKTC'nin bir devlet olarak tanınmasını istiyoruz

Oktay: Artık KKTC'nin bir devlet olarak tanınmasını istiyoruz

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay Cumhurbaşkanı Tatar'ın Kıbrıs'ta eşit statüde 2 egemen devlet söyleminin destekçisi olduklarını, artık KKTC'nin bir devlet olarak tanınmasını istediklerini kaydetti.

A+A-

Temaslarda bulunmak üzere dün akşam KKTC’ye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay Cumhurbaşkanı Tatar'ın Kıbrıs'ta eşit statüde 2 egemen devlet söyleminin destekçisi olduklarını, artık KKTC'nin bir devlet olarak tanınmasını istediklerini kaydetti.

Oktay: “Devlet olarak KKTC’nin tanınması arzu ediyoruz"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, her konuda dayanışma içinde olmanın huzur ve mutluluğu içinde bulunduklarını dile getirerek, hükümetler arasındaki çalışmalar devam ederken parlamentolar arasındaki ilişkilerin de sürdüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın duyurduğu iki devletli egemen eşit ve uluslararası alanda eşit statüyü içeren siyasetin sonuna kadar arkasında olduklarını söyleyen Oktay, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da BM Genel Kurulu’ndaki konuşmasında bunu dile getirdiğini anımsattı.

“Devlet olarak KKTC’nin tanınması arzu ediyoruz” diyen Oktay, buna yönelik gayret gösterdiklerini söyleyerek, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı, TÜRKPA ve İslam İşbirliği örgütleri gözlemci üyeliklerinin önemli adımlar olduğunu belirtti.

Oktay, bu adımların gelişerek devam edeceğini dile getirdi.

Kıbrıslı Türklere uygulanan izolasyon ve ambargolara değinen Oktay, dünyanın bu zulmü görmesi gerektiğini, en basit insan haklarının verilmediğini söyledi.

Oktay, Türkiye’nin her zaman her alanda KKTC’nin yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini dile getirdi. 

Pile’de yol konusunda yaşananlara değinen Oktay, Rum tarafının yönlendirmesiyle BM Barış Gücü’nün adaletsiz uygulamalarının bir kez daha görüldüğünü belirtti.

BM Barış Gücü’nün iki devletin izni ve rızası ile gelirse barış gücü olabileceğini, tek devletin iznini alarak barış gücü olunamayacağını söyleyen Oktay, Pile yolu olayında bunun bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

Tamamen insani amaçlı bir projenin siyasi bir boyuta taşındığını dile getiren Oktay, Rum tarafının yaptığı yola itiraz edilmezken, bu yola itiraz edilmesinin “kabul edilemez” olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.