1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Ortalığı savaş alanına çevirdiler!
Ortalığı savaş alanına çevirdiler!

Ortalığı savaş alanına çevirdiler!

Limasol’da dün akşam saatlerinde koronavirüs önlemleri, yolsuzluk (altın pasaport skandalı) ve 5G teknolojisine karşı yapılan eylem, bazı protestocuların saldırgan hale gelip polis memurlarına taş atmaya başlamasıyla büyüdü

A+A-

Limasol’da dün akşam saatlerinde koronavirüs önlemleri, yolsuzluk (altın pasaport skandalı) ve 5G teknolojisine karşı yapılan eylem, bazı protestocuların saldırgan hale gelip polis memurlarına taş atmaya başlamasıyla büyüdü. Olaylar sırasında çöp kutuları ateşe verildi ve bir polis aracı yandı. Eylem sırasında atılan taşlardan kullanılan molotof kokteyli ve havai fişeklerden yararlananlar oldu.

Sakinleşmeleri için çağrı yapıldı

Limasol'daki Enaerios park alanında dün akşam toplanan yaklaşık bin kişi, hükümetin koronavirüsün yayılmasıyla mücadeleye yönelik son önlemlerine karşı protesto gösteri yaptı. Eylem sırasında taşkınlık yapılmaya başlanmasıyla eylemi yöneten bir kişi, eylemcilerin sakinleşmeleri ve huzurlu kalmaları için hoparlörlerden "Onlar [hükümet] bizi korkutmaya çalışıyor ama şimdi bunu kendimize yapıyoruz," diye çağrı yaptı ve çocuklu ailelerin kargaşadan uzaktaki otoparka doğru gitmelerini istedi.

Bir itfaiyeci ağır yaralandı

Ancak daha sonra, maske takmayan anti-mask protestocular sahile doğru yürüdü ve bölgede bulunan polis memurlarına taş ve ellerine geçirdikleri nesnelerle saldırdı. Polis aracına Molotof kokteyli atıldı, aracın içindeki görevliler zarar görmeden dışarı çıkmayı başardı. Polis, yanan araç ve çöp kutularını söndürmek isteyen itfaiyecilerin de hedef alındığını açıkladı. Olay sırasında bir itfaiyeci ağır yaralanırken, çok sayıda memur da yaralandı.

Tutuklanan şüphelide esrar bulundu

Polisin protestocuları kentin dar sokaklarında kovalaması sonucu olaylara karışan yaşları 15 ile 22 arasında değişen 7 şüpheli tutuklandı, yaşları 16 ve 17 olan 2 şüpheli hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Zanlılar hakkında "Kasti hasar", "Kundaklama" ve "Kanunsuz patlayıcı madde" suçlarından soruştuma başlatıldı.

Polis sözcüsü Christos Andreou, 15 yaşındaki bir zanlının tutuklanması sırasında üzerinde esrar bulunduğunu söyledi.

Parlamento genelevini yakmak sloganı atıldı

Eylem sırasında "parlamento genelevini yakmak" ve "Meclis temsilcilerini hapse atmak" da dahil olmak üzere çok sayıda slogan atıldı. Öte yandan polisin, "ülkenin borcunu artıran sorumlu olanların peşinden gitmek yerine" yakın zamanda gençleri grafiti nedeniyle tutuklaması eleştirildi.

Limasol’da 5G’ye yönelik saldırılar düzenlendi

Medyada yapılan yorumlarda gösteriye katılanların 5G teknolojisinin kullanımına da karşı olduğu ifade edildi. Limasol’da, son zamanlarda 5G ile ilişkili olduğu algılanan hedeflere yönelik kundaklama da olmak üzere birçok saldırı düzenlendi.

Şiddet olaylarından endişe duyuluyor

Sosyal medya üzerinden bir araya getirilen gösterinin önde gelen isimleri protestoların barışçıl olması gerektiğini söylüyor. Polis sözcüsü Christos Andreou, devlet radyosuna verdiği demeçte, yetkililerin son zamanlarda olaylar sırasında ciddi maddi hasara neden olan faillerin genç yaşından özellikle endişe duyduklarını söyledi.

Kaynak: Kathimerini

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.