1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Otobüs işletmecileri zorda
Otobüs işletmecileri zorda

Otobüs işletmecileri zorda

Akaryakıt zammı taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren vatandaşı da olumsuz etkiledi. Havadis Mağusa’da otobüs işletmecilerinin nabzını tuttu. İşletmeciler, mazot zammının geri alınmasını ve toplu taşımacılık için muafiyetsiz mazot istiyor

A+A-

Döviz kurlarındaki önlenemeyen artışa bağlı olarak Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi nedeni ile birçok kaleme zam yapıldı. Vatandaşın tasarruf kemerinde delik açacak yer kalmadı.

Ülke ekonomisinin zor günler geçtiği şu günlerde özellikle akaryakıta yapılan zamlar nedeni ile sanayiden tarıma, eğitimden turizme birçok sektör yara aldı. Akaryakıt zammından olumsuz etkilenen sektörlerden biri de taşımacılık sektörü.

Gazimağusa Terminali’nde faaliyet gösteren otobüs işletmecileri, yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi, akaryakıt zammının etkilerini anlattı, hükümet yetkililerinden taleplerini açıkladı.

“Sektör büyük yara aldı”

İçerisinde bulunulan süreçten son derece rahatsız olduklarını dile getiren otobüs işletmecileri, akaryakıta yapılan son zam ile birlikte arabalarına yakıt almakta zorlandıklarını söyledi.

Mağusa’da otobüs işletmecileri, zaten ite kalka sürdürülen toplu taşımacılığın akaryakıt zammından sonra büyük yara aldığını kaydetti.

“Hükümetten alacağımız var”

Hükümetten geriye dönük alacaklarını henüz tahsil edemedikleri için zor günler yaşadıklarını söyleyen otobüs işletmecileri, benzin istasyonlarına hatırı sayılır miktarda borçlarının olduğunu ve bu borçlarını ödeyemediklerinden dolayı birçoğunun artık veresiye defterinin kapandığını ifade etti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.