1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Papadopulos: "Ayrılıkçı hareketler hiçbir durumda cesaretlendirilmemeli"
Papadopulos: "Ayrılıkçı hareketler hiçbir durumda cesaretlendirilmemeli"

Papadopulos: "Ayrılıkçı hareketler hiçbir durumda cesaretlendirilmemeli"

Başbakan Yardımcısı Denktaş’ın Katalonya’nın bağımsızlık ilanını selamlamasını yorumlayan Papadopulos: "Kıbrıs ve Kıbrıs Cumhuriyeti” konusunda “kendi arzusunu yerine getirmek için çaba...

A+A-

DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, Güney Kıbrıs’ın enerji planlarının sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Alithia gazetesine göre Papadopulos’un, Türkiye’nin sismik araştırma gemisiyle Apostolos Andreas Manastırı civarlarında yaptığı araştırmaların, bölgede doğalgaz yatağı olması ihtimalini ortaya koyduğu ve Türkiye’nin bölgeye platform göndermeye hazırlandığında dair iddiaları yorumladı. 

Papadopulos, “Türk kışkırtmacılığı” ve Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ne “müdahalede bulunmasının” önüne geçilmesinin tek yolunun, enerji planlarının sürdürülmesi olduğunu savundu. 

Bu kapsamda komşu ülkelerle ve önemli Avrupa ülkeleriyle ittifaklar kurulması gerektiği üzerinde duran Papadopulos, geç kalmadan enerji planlarını hayata geçirmeleri gerektiğini öne sürdü. 

KATALONYA YORUMU

Öte yandan Katalonya konusunda da açıklamalarda bulunan Papadopulos, bazı kişilerin Avrupa’da ayrılıkçı hareketleri ileri götürmek istediğini söyledi. 

Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın Katalonya’nın bağımsızlık ilanını selamlamasını da yorumlayan Papadopulos, Denktaş’ın bunu yaptığını çünkü Kıbrıs ve “Kıbrıs Cumhuriyeti” konusunda “kendi arzusunu yerine getirmek için çaba göstermek istediğini” ifade etti. 

Papadopulos, AB’nin ne Katalonya’da olsun, Kıbrıs’ta olsun, ayrılıkçı hareketleri hiçbir durumda cesaretlendirmemesi gerektiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.