1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Putin: "Yaptırımlar savaş ilanı gibi"
Putin: "Yaptırımlar savaş ilanı gibi"

Putin: "Yaptırımlar savaş ilanı gibi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın yaptırımlarını "savaş ilanı gibi" olarak nitelendirdi. Ukrayna'nın Mariupol kentinde geçici ateşkese rağmen sivillerin tahliye edilmesi "güvenlik" gerekçesiyle ertelendi.

A+A-

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 10'uncu günde sürüyor. Günün öne çıkan önemli gelişmeleri şöyle: 

- Rusya Mariupol ve Volnovaha'dan sivillerin tahliye edilmesi amacıyla geçici ateşkes uygulayacağını duyurdu.
- Rusya'yı ateşkese uymamakla suçlayan Ukraynalı yetkililer, Mariupol'dan sivillerin tahliye edilmesinin ertelendiğini bildirdi. 
- UNHCR, Ukrayna'yı terk edenlerin sayısının 1,5 milyona çıkabileceği tahmininde bulundu.
- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın bir görüşme yapacağı açıklandı.

Putin'den Batı'ya: "Yaptırımlar savaş ilanı gibi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarının "savaş ilanı gibi" olduğunu belirtti. Putin, "Ukrayna'nın askerden ve Nazizm'den arındırılması" ve "tarafsız bir statüye" sahip olmasını istediklerini söyledi. Putin ayrıca, Ukrayna'nın "uçuşa yasak bölge" ilan edilmesini isteyen ülkelerin Rusya tarafından "çatışmanın tarafı" olarak değerlendirileceğini ifade etti. Ülkede sıkıyönetim ilan etme planı olmadığını belirten Putin, "Sıkıyönetim saldırının dışarıdan geldiği hallerde kullanılmalı. Şu anda böyle bir durumla karşı karşıya değiliz, umarım olmayız da..." dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.