1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Rekabet faturalara yansıyacak
Rekabet faturalara yansıyacak

Rekabet faturalara yansıyacak

Cep yakan cep telefonu faturaları konusunda, hükümetin 3’üncü GSM Operatörünü gündeme getirmesi ve mobil iletişim şirketlerinin maliyetlerinin mercek altına alınarak gerekli vergi düzenlemesinin hayata geçirileceği açıklamaları, vatandaşı mutlu etti.

A+A-

Cep telefonu faturalarının yüksek olduğunu belirten vatandaşlar, “Hükümetin bu noktada önlem alıp vergilerde düzenlemeye gitmesi çok önemli.  Bu alanda bir rekabet olmaması, fiyatların her geçen gün yükselmesine sebep oluyor” dedi

Vatandaş, “Türkiye’de de birçok operatör var ve Türk Telekom geldiği zaman piyasayı alt üst etmişti, diğer operatörler de fiyatlarını aşağıya çekmek zorunda kaldı. Buraya da Türk Telekom gibi sağlam bir operatör gelmeli” diye konuştu

3’üncü bir operatörün mevcut işletmeler arasında bir rekabet ortamı yaratacağına ve faturalardaki maliyetleri aşağıya çekeceğini vurgulayan vatandaş, “Buradaki GSM operatörlerinin internetleri de çok kötü, çoğu zaman internet çekmiyor, yeni bir operatörle bu alanda da farklı ve nitelikli hizmet alınmasına olanak sağlanacak” dedi

Eniz ORAKCIOĞLU

Hükümet programında yer alan; “Bir yandan ülkemize üçüncü GSM operatörü kazandırma çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da mobil iletişim şirketlerinin maliyetlerini mercek altına alarak ve gerekli vergi düzenlemelerini hayata geçirerek, halkımızın cep telefonu fatura ücretlerinin azalması sağlanacaktır.” ifadeleri vatandaşı memnun etti. 

“3. operatör rekabet ve fiyatlarda düşüşü getirecek”

Yıllardır cep telefonu ücretlerinin fahiş fiyatlarından yakınan vatandaş, yeni dönemle birlikte ülkeye 3’üncü bir GSM operatörünün gelmesinin bu alana getireceği rekabetin, faturalara yansıyacağına inanıyor.

Vatandaş ne dedi?

Hasan Beyazyüz; “Rekabet şart”

“Cep telefonu faturalarımız oldukça yüksek geliyor. Vatandaş bu durumdan şikayetçi. 3’üncü bir GSM operatörü ülkeye şart. Eğer sağlam bir operatör gelirse hem rekabet ortamı oluşur, bu rekabet ortamında da faturalar ucuzlar.”

Mustafa Mertsoylu; “3’üncü GSM operatörü rekabet oluşturur”

“Hükümet artık yüksek cep telefonu faturalarına önlem almalı, faturalar vatandaşı oldukça zorluyor. Bizim ülkemizde sadece 2 GSM operatörünün olması onların hareket alanını da serbest bırakıyor, eğer 3’üncü bir GSM operatörü adaya gelirse, faturalar ucuzlar, kampanyalar artar ve rekabet ortamı oluşur.”

Ümit Balıkçı; “İnsanları kandırıyorlar”

“2 gün önce hattıma kontör yükledim, kontörüm gelmedi. Yeniden yüklediğim yere gittim, sorunumu dile getirdim, bana, yüklediği kağıdı gösterdi ve biz yükledik dedi. Daha sonra ilgili bayiye giderek durumu anlattım,  onlar da bana yüklediğim kontörün internete kesildiğini söylediler, ben hayatta internet kullanan bir kişi de olmadım. Şu an 2 operatörün verdiği hizmet, hizmet değildir, insanları kandırıp paralarını alıyorlar. Bu adaya 3’üncü bir operatör geldiği gün, bu hattımı iptal edip direkt o operatöre geçeceğim.”

Mustafa Çatalbaş; “Vatandaş açısından çok iyi olur”

“KKTC’deki iki operatör de yaptıkları paketlerle vatandaşları 1 veya 2 yıllığına sabitliyor, ama paket aldığınızda örneğin 100 TL’ye anlaşıyorsanız, 3-4 ay sonra paket 110 veya 120 TL oluyor. Bu doğru bir yaklaşım değildir, bu nedenle 3’üncü bir GSM operatörünün ülkemizde hizmet vermesi vatandaş açısından çok iyi olur.”

Özkan Özdemir; “Yeni bir operatör gelsin”

“Ben cep telefonundan çok fazla konuşmuyorum, ama 30-40 TL bir fatura yine de geliyor. KKTC’ye gelecek yeni bir operatör vatandaşın daha ucuz fatura ödemesi için iyi olur. Rekabet oluşur ve daha çok kampanya olur.”

Mustafa Masaroğlu; “Rekabet her alanda iyidir”

“Cep telefonları ile konuşmak vatandaşın cebine yüksek maliyetlerle yansıyor, hükümetin bunun için önlemler alması çok önemli ve onlara artı puan kazandırır. Hükümet programında 3’üncü bir operatörden bahsediliyor. Bu da yerinde bir adım olur rekabet her alanda iyidir. Bunların yanında Güney’de de konuşmamızı sağlayacak bir operatör çok daha iyi olur.”

Kemal Özdevim; “Ucuzlatılması şart”

“Ülkemizde genel anlamda vatandaşlar yüksek cep telefonu faturalarından yakınıyor. GSM operatörlerinin konuşma, GSM ve internet ücretlerini ucuzlatması şart. 3’üncü bir operatör geldiği takdirde rekabet ortamı oluşacak ve bu faturalara olumlu yansıyacaktır diye düşünüyorum.”

Bülent Akbalık; “Devlet de bu işten nemalanıyor”

“Cep telefonu faturalarına ciddi paralar veriyoruz. Bu noktada hükümetin bu konuya eğilerek önlemler alması önemli, örneğin vergiler indirilebilir. Ama ben 3’üncü bir operatörün fiyatları ucuzlatacağını veya fark yaratacağını düşünmüyorum. Kaldı ki devlet de bu işten nemalanıyor.”

Ferhat Alpaslan; “Faturalar çok yüksek”

“Faturalar çok yüksek ve cep yakıyor. Devlet de bu işin içinde ve oda bu yüksek maliyetlerden kar sağlıyor. 3’üncü bir operatörün adaya gelmesi bence bu durumu düzeltmez. Zaten şu an 2 operatör var ve buna rağmen fiyatlar yüksek.”

Örgen Aslan; “Türkiye’de ki rekabete şahit oluyoruz”

“Ben uzun yıllardır aynı operatördeyim ve aynı numarayı kullanıyorum. Çok fazla telefonda konuşmuyor ve internete hiç girmiyorum, buna rağmen 40 veya 50 TL civarında bir fatura ödüyorum. Hükümet programında yer alan 3’üncü bir operatörün ülkemize gelmesi çok güzel olur. Televizyon reklamında Türkiye’de ki rekabete şahit oluyoruz, çok ucuz miktarlara paket ve internetlerden bahsediliyor. Bizde de olması gereken bu.”

Tursan Kaptan; “Ucuzlatılması şarttır”

“3’üncü bir operatör eğer rekabet olacaksa iyi olur. Dünya ülkelerinde GSM operatörü anlamında birçok marka var ve insanlar bunların arasından tercih yapıyor, bizde de olması gereken budur. Fatura ücretlendirmelerine gelince çok yüksek fiyatlar ödüyoruz, ucuzlatılması şarttır.”

Emin Güneş; “Ne kadar seçenek, o kadar rekabet”

“Cep telefonu ücretlendirmeleri gerçekten çok yüksek, mesela bana 200 TL’den aşağı fatura gelmiyor. 3’üncü bir GSM operatörünün getirilmesi mantıklı olur, çünkü ne kadar seçenek olursa rekabet de o kadar çok olur. Örneğin Türkiye’de de birçok operatör var ve Türk Telekom geldiği zaman piyasayı alt üst etmişti, diğer operatörlerde fiyatlarını aşağıya çekmek zorunda kaldı. Buraya da Türk Telekom gibi sağlam bir operatör gelmeli.”

Orçun Ocak; “Türk Telekom gibi bir operatör şart”

“Benim faturam 150 civarı geliyor, KKTC’de ki operatörler rekabet olmadığı için fiyatları çok yüksek tutuyor. Türkiye’deki gibi çok operatör olsa fiyatlarda aşağıya çekilir. Türk Telekom gibi güçlü bir operatör olsa çok iyi olur. Bunun yanında buradaki GSM operatörlerinin internetleri de çok kötü, çoğu zaman internet çekmiyor.”

Hakan Aşık; “3’üncü operatöre talep çok”

“Hükümetin programında yer alan 3’üncü operatör mutlaka ülkemize rekabet anlamında ve daha ucuz hizmet alabilmemiz için getirilmelidir. Halkımız uzun zamandır 3’üncü bir operatör gelmesini talep etmektedir, bu hükümet bunu yapabilirse artı puan toplar.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.