1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Rum hidrokarbon şirketi yönetim kurulu başkanı: “Glafkos hedefindeki keşif yeni ivme kazandırıyor”
Rum hidrokarbon şirketi yönetim kurulu başkanı: “Glafkos hedefindeki keşif yeni ivme kazandırıyor”

Rum hidrokarbon şirketi yönetim kurulu başkanı: “Glafkos hedefindeki keşif yeni ivme kazandırıyor”

Rum Hidrokarbon Şirketi (EİK) Yönetim Kurulu Başkanı Tula Onufriu’nun, “Glafkos” hedefindeki keşfin, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği “Münhasır Ekonomik Bölgesi”ne yeni ivme kazandırdığını söyledi

A+A-

Alithia gazetesi, EİK Yönetimi Kurulu Başkanı Tula Onifriu’nun bu açıklamaları, EİK in çalışmalarının beş yıllık raporunu Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e sunmasının ardından yaptığını yazdı.
Habere göre Onifriu, bir soru üzerine, “Galfkos” yatağındaki kısa süre önceki keşifle, hidrokarbon alanında önemli adımların atıldığı ülke olarak bir süreç içerisinde olduklarını belirtti.
Onifriu, şu anda, tüm ruhsat sahibi şirketlerin, araştırma ya da teyit sondajları sürecinde olduğu bir aşamada olduklarını da kaydetti.
“Kalipso” ve “Afrodit” yataklarının geliştirilmesine ilişkin zaman takviminin sorulması üzerine Onifriu, bu konulara bakan Rum Enerji Bakanlığı’na atıfta bulundu.
Onifriu bir başka soru üzerine “Afrodit” yatağı konsorsiyumun ile müzakerelerin gelişim halinde olduğunu belirtti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.