1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Rum Hükümeti’nin eski ve yeni bakanları aynı masada
Rum Hükümeti’nin eski ve yeni bakanları aynı masada

Rum Hükümeti’nin eski ve yeni bakanları aynı masada

Rum Hükümeti’nin eski ve yeni bakanlarının, dün, gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında aynı masaya oturduğunu, eskilerin bu toplantıda veda ettiği belirtildi.

A+A-


Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Yönetimi Başkanlığı seçimlerinin ardından oluşan yeni kabineyle birlikte, eski bakanların, dün son kez Bakanlar Kurulu toplantısında yer aldığını, kabinede yer almayacak olan kişilerin, bu çerçevede veda ettiğini yazdılar. 

Yeni kabinede yer alan üyelerin de, dünkü toplantıda yer aldığına dikkati çeken gazete eski ve yeni bakanların dün aynı masada oturduğunu belirtti. 

Haber göre toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, toplantı sırasında, eski bakanlara başarılı beş yıl için teşekkürlerini sunduğunu ifade etti. 

Papadopulos, açıklamasında Anastasiadis’in eski bakanlara veda etmekle birlikte, yeni üyeleri de selamladığını, kendilerine,  çıtanın yüksek olduğu, buna bağlı olarak da sarf edecekleri çabalarda bunu dikkate almaları gerektiğini söylediğini belirtti. 

Öte yandan Fileleftheros gazetesi, yeni kabinenin, 1 Mart tarihinde yemin ederek görevine başlayacağını da anımsattı. 

ÇİOLAS GÖREVİNE DEVAM  EDECEK 

Alithia gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Bakanlar Kurulu’nun dünkü kararı çerçevesinde Theodosis Çiolas’ın Bakanlar Kurulu Sekreterliği görevine devam edeceğini yazdılar. 

Gazete Çiolas’ın ayrıca Rum Yönetimi Başkanlığı İdare Amirliği görevini de yürütmesine karar verildiğini belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.