1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Rusya ile yeni işbirliği protokolü
Rusya ile yeni işbirliği protokolü

Rusya ile yeni işbirliği protokolü

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, dün Rum tarafında toplanan ekonomik işbirliği konulu Rum-Rus Hükümetler Arası Komite’nin, iki ülke arasındaki işbirliğinin daha da genişletilmesi olanaklarının ortaya konulduğu protokole imza attığı haber verildi.

A+A-

Politis’in haberine göre protokole, iki tarafın heyetlerine başkanlık eden Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ve Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Vekili Aleksei V. Gruzdev imza attı.

Yeorgiadis toplantı ve protokolün imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada Rusya’nın Güney Kıbrıs’ın çok önemli ekonomik ve siyasi ortağı olduğunu söyledi; Güney’in  Rusya’ya 1,3 milyar Euro’nun üzerinde ihracat yaptığına işaret etti.

Gruzdev ise dünkü toplantının, Anastasiadis’in beklenmekte olan Rusya ziyaretinin hazırlıkları açısından çok verimli olduğunu söyledi; iki ülke arasında yenilik, sanayi, sağlık, taşımacılık, telekomünikasyon, bilişim, eğitim ve teknoloji gibi birçok alandaki işbirliklerini daha da geliştirme ve kolaylaştırma yöntemlerinin ele alındığını kaydetti.

Gazete, güvenilir kaynaklara dayanarak dünkü toplantıda, Anastasiadis’in Moskova ziyareti sırasında imzalayacağı anlaşmaların siyasi düzeyde netleştirildiğini de kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.