1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeler devam ediyor
Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeler devam ediyor

Rusya-Ukrayna arasındaki görüşmeler devam ediyor

Rusya ile Ukrayna arasında, askeri harekata ilişkin müzakerelerin başladığı duyuruldu.

A+A-

Rusya ile Ukrayna arasında, askeri harekata ilişkin müzakerelerin başladığı duyuruldu.

Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Aleksey Arestoviç, Rusya tarafı ile Belarus’ta gerçekleştirilen görüşmelerde Kiev’in, "Rusya güçlerinin Kırım ve Donbas dahil Ukrayna topraklarından tamamen çekilmesini talep ettiğini" söyledi.

RİA Novosti muhabirinin aktardığına göre görüşmeye, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey de geldi.

Müzakerelerde Dışişleri ve savunma bakanlığı yetkilileri ve devlet başkanlığı temsilcileri yer alıyor.

Rusya heyetinin başında, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy bulunuyor.

AB: Görüşmeyi memnuniyetle karşılıyoruz

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya- Ukrayna görüşmesi memnuniyetle karşıladıklarını, bunun ilk adım olduğunu söyledi.

'Güvendesiniz'

Görüşmeye katılan Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Rusya-Ukrayna görüşmelerinde yer alan heyetlerin Belarus’ta kendilerini güvende hissedebileceğini belirtti. Makey, tarafların güvenlikle ilgili tüm isteklerinin yerine getirileceğini söyledi.

Öte yandan Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun Sözcüsü Natalya Eysmont'un, gerekirse Belarus’un Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılmaya hazır olduğunu belirttiği ifade edildi.

Belta: Yer bilgisi gizli

Belarus’un devlet haber ajansı Belta ise sözkonusu görüşmelerin gerçekleşeceği yerin gizli tutulduğunu yazarken müzakerelerinUkrayna-Belarus sınırı yakınlarında, Pripyat Nehri kıyısında yer alan ‘Domik Rıbaka’ kod adlı bir tesiste gerçekleşeceği belirtildi.

Kaynak: https://halktv.com.tr/

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.