1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Spehar: Son 1 yılda adada pozitif gelişme yaşanmadı
Spehar: Son 1 yılda adada pozitif gelişme yaşanmadı

Spehar: Son 1 yılda adada pozitif gelişme yaşanmadı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü misyonunun görev süresinin uzatılıp uzatılmayacağını dün gerçekleştirilen kapalı oturumda ele aldı.

A+A-

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar, konsey üyelerine yaptığı bilgilendirmede, Kıbrıs’ta son 1 yılda pozitif bir gelişme yaşanmadığının altını çizdi.

Spehar, kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görev süresi 6 ayda bir yenilenen barış gücü misyonunun faaliyetlerine dair BM Güvenlik Konseyini bilgilendirdiğini söyleyen Spehar, Kıbrıs’ta son 1 yılda pozitif bir gelişme yaşanmadığını ve müzakerelerin başlamadığını ancak Guterres’in geçici danışmanı olarak görevlendirdiği Jane Holl Lute’un taraflarla istişarelerini sürdürdüğünü ifade etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Kıbrıs sorununun çözümüne destek verdiğini belirten Spehar, ” Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, iki toplum arasındaki güven artırıcı ilave önlemleri destekliyor.” dedi.

Elizabeth Spehar, konseyin BM Barış Gücü misyonunun görev süresini yenileyip yenilenmeyeceğine ise birkaç gün içinde karar vereceğini sözlerine ekledi.

İngiltere’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Jonathan Allen, ülkesinin adadaki barış gücü misyonunun görev süresinin uzatılmasına ilişkin tasarıyı gelecek günlerde konseye sunacağını söyledi ancak tasarının içeriğine ilişkin bilgi vermedi.

UNFICYP’nin görev süresi 31 Ocak 2019’da sona eriyor. BM’nin en uzun süreli faaliyette bulunan barış gücü misyonlarından biri olan UNFICYP, 1964’ten bu yana adada görev yapıyor ve barış gücünün görev süresi her 6 ayda bir uzatılıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.