1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. TAK’a hukuk dışı atama!!!
TAK’a hukuk dışı atama!!!

TAK’a hukuk dışı atama!!!

Hukukçu kimliği olan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TAK (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) yasasında açıkça ifade edilen koşullara uygun olmayan Fehmi Gürdallı’yı hukuk dışı bir şekilde TAK Müdürlüğüne atadı.

A+A-

Hukukçu kimliği olan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TAK (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) yasasında açıkça ifade edilen koşullara uygun olmayan Fehmi Gürdallı’yı hukuk dışı bir şekilde TAK Müdürlüğüne atadı. Hukukçu Başbakanımız Erhürman ve Cumhurbaşkanı Akıncı da söz konusu atamayı imzalayarak hukuk dışılığa onay vermiş oldu.

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürlüğü’ne atanan ve dün itibariyle göreve başlayan Fehmi Gürdallı’nın Türk Ajansı - Kıbrıs (Tak) ( Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları ) yasasına göre müdür atanabilmesi için gerekli olan kriterlere sahip olmadığı ortaya çıktı. TAK “Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları Yasasının” 11. Maddesinin 4. Fıkrasında “Müdür mevkiine kamu görevi dışından yapılacak atamalarda; atanacak kişinin, basın, yayın, gazetecilik, iletişim, sosyal, siyasal ve idari bilimler, yabancı dil veya mütercim/tercümanlık konularında lisans düzeyinde mezun olup bu konuların birinden yüksek lisans diplomasına sahip olması, İngilizce bilmesi ve kamu görevi dışında iletişim alanında on beş yıl yöneticilik yapmış olması koşuldur.” hükmü yer alıyor.

Türk Ajansı-Kıbrıs (TAK) Müdürlüğü’ne atanan Gürdallı’nın, NTV'de 7 yıl Dış Haberler Müdürlüğü, 1 yılda Habertürk TV’de Dış Haberler Müdürlüğü olmak üzere sadece 8 yıl yöneticilik yapmış olması sebebiyle, ilgili yasada belirtilen “kamu görevi dışında iletişim alanında on beş yıl yöneticilik yapmış olması koşuldur” hükmünde belirtilen koşula uymaması nedeniyle TAK Müdürlüğüne atanmasının hukuk dışı olduğu sonucu ortaya çıkıyor.

Muhalefette olduğu dönemlerde hükümetlerin yapmış olduğu hukuka uygun olmayan atamalar ve icraatlar ile ilgili olarak “Eğer bu ülke bir Hukuk devleti ise kuralları uygulayın” ifadesini kullanan ve kendisi de bir Hukukçu olan Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, TAK içerisinde şuanda görev yapan, müdürlük için gerekli tecrübe ve kriterlere sahip en az dört kişi var iken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya yakınlığı ile bilinen ve TAK Müdürlüğüne atanacak gerekli kriterlere sahip olmayan Gürdallı’yı TAK Müdürlüğüne atayarak kendi imzası ve onayı ile hukuk dışılığa imza atmış oldu.

yasa1.jpgyasa-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.