1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Terk edilmiş bir köy”
“Terk edilmiş bir köy”

“Terk edilmiş bir köy”

Türkmenköy’de yaşayan vatandaşlar bölgede birçok sorun olduğunu ifade ederek, yetkililerin sorunlarına ilgisiz kalmasına tepki gösterdi

A+A-

Türkmenköy’de yaşayan vatandaşlar, bölgede birçok sorunla mücadele ettiklerini vurguladı. Yıllardan beri sorunların çözülmediğini ifade eden köylüler, “Türkmenköy, terk edilmiş bir köydür” diyerek tepki gösterdi. Köyde doğru düzgün yol ve kaldırım olmadığını dile getiren vatandaşlar, yol kenarı, yaya geçidi ve yol içindeki çıkıntılartın boyasız olduğunu belirttiler. Köylüler, kırsal kesim arsalarında alt yapı olmadığını da belirtti. Köyde tarımla uğraşan vatandaşlar, kuyuların kuruduğunu, toprakla uğraşanların ise sayısının hızla azaldığını dile getirdi. Köylüler, zamlardan dolayı çiftçilerin perişan olduğunu belirtti.

Türkmenköylüler ne dedi?

Ertan Külahlılar:Doğru düzgün kaldırım ve yol yok

“Köy içindeki yolların tamir edilmesi lazım. Gelen siyasilere köyde düzeltilmesi gereken şeyleri söylüyoruz ama ilgilenen yok. Belediye en fazla oyu hangi köyden almışsa ona yatırım yapıyor. Bölgede doğru düzgün kaldırım da yok. Ben tekerlekli sandalye kullanan bir vatandaşım. Benim için yolda gitmek zor oluyor. Düzgün bir rampalı kaldırım olsa iyi olurdu. Seçim dönemi her şeyi yapacaklarına dair söz veriyorlar ama icraata geçmiyorlar. Her şey sözde kalıyor.”

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.