1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Tiyatro Örgütü Bakanı yalanladı
Tiyatro Örgütü Bakanı yalanladı

Tiyatro Örgütü Bakanı yalanladı

Güney Kıbrıs Tiyatro Örgütü (THOK), Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in, örgütte yer alan sanatçıların sözleşmelerine KKTC’de düzenlenecek tiyatro gösterilerine katılma şartı konduğu şeklindeki açıklamasını yalanladı.

A+A-

Fileleftheros gazetesi, “THOK Kadis’i Yalanladı” başlığıyla verdiği haberinde, Eğitim Bakanı Kostas Kadis’in, THOK sanatçılarının KKTC’deki gösterilerde yer alma zorunlulukları olduğuna ilişkin Meclis’e verdiği bilginin, gerçekleri yansıtmadığını iddia etti.

Habere göre, THOK Başkan Yardımcısı Stavros Kiriakidis dün yaptığı açıklamada, örgüt üyesi sanatçıların KKTC’deki gösterilerde yer alması zorunluluğunun bir dönem ve yalınızca bir gösteri için sözleşmelerde yer aldığını ancak sonradan bu maddenin çıkarıldığını belirtti.

Kiriakidis, tek amaçlarının ülkenin kültürünü geliştirmek olduğunu ve siyasilerin görüşlerini de göz ardı etmediklerini ifade ederek kültürün siyasi olamayacağını, tiyatrolarının amacının “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin her köşesinde görev almak olduğunu” vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.