1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Tokat gibi yanıt
Tokat gibi yanıt

Tokat gibi yanıt

"Türk Ordusu, oraya büyük bir katliamı önlemek için gitmiştir."

A+A-

Akdeniz Parlamenter Asamblesi’nin (AKDENİZ-PA) iki gün sürecek “Nüfus Hareketleri ile Güvenlik Arasındaki İlişki” başlıkla toplantısı TBMM’de başladı.

Toplantı kapsamında gerçekleştirilen “Nüfus Hareketleri ile Güvenlik Arasındaki İlişki” başlıklı oturumda katılımcı ülkelerden üyeler konuştu.

GEORGİOU’DAN “İŞGAL” SUÇLAMASI

Güney Kıbrıs Rum Kesimi adına söz alan Georgios Georgiou, “Biz bugün burada Kıbrıs Cumhuriyeti’ni temsil ediyoruz. Bir kez daha şunu hatırlatmak isteriz, Kıbrıs hala bölünmüş durumdadır. Türkiye, askeri varlığı dolayısıyla Kıbrıs toprağını işgal etmektedir. BM Güvenlik Konseyinin ‘Ada’dan ordusunu çekmesine’ dair kararına rağmen bu devam etmektedir. Biz ortak olarak kabul edilecek bir çözüme ihtiyaç duyuyoruz ki böylece Ada’yı birleştirebilelim. Bunu uluslararası hukuka ve BM kararlarına göre yapmak istiyoruz. Herhangi bir müdahale olsun istemiyoruz. Bu çözümle uluslararası tanınırlık elde etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Uluslararası toplumun Akdeniz’deki sondaj çalışmaları nedeniyle Türkiye’yi kınadığını iddia eden Georgiou, “Türkiye, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemen haklarını uluslararası hukuka ve AB hukukuna göre ihlal etmektedir”görüşünü savundu.

Haberin devamı için tıklayınız 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.