1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Trafikte affedilmez ihmaller!
Trafikte affedilmez ihmaller!

Trafikte affedilmez ihmaller!

Yollardaki bazı trafik levhaları okunmuyor. Trafiğe yön ve sürücülere bilgi veren levhaların yenilenmemesi, önü bir türlü alınamayan kazalara davetiye çıkarırken, yol çizgilerinin durumu da içler acısı

A+A-

Ahmet İLKTAÇ

Ülkemiz karayollarında bulunan birçok trafik levhası, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle okunamaz duruma geldi.

Bazı levhalar, trafik kazalarına kurban gitti, kimileri de zaman aşımında yıpranarak amaç dışı kaldı. Üzerindeki uyarıcı ya da yol gösterici ifadeler yer alan tabelaların yazıları silinmesine rağmen, yerine yenisi takılmadı.

Yine bazı yollarımızın çizgileri de zamanla silinmesine rağmen, yerine yeni çizgiler çizilmedi ve bu durum, trafik açısından ciddi tehlike oluşturuyor.

Uzmanlar, trafik levhalarının ve yol çizgilerinin trafik için en önemli faktörler olduğuna dikkat çektiler. Uzmanlar, trafik kazalarında sürücüler kadar, levhaları yenilemeyen ve yol çizgilerini zamanında çizmeyenlerin de sorumlu olduğuna vurgu yaptılar.

Avcı: Levhalar trafikte en önemli faktör

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Mehmet Avcı, trafik levhalarının, sürücülere ne yapacaklarının bilgisini veren, uyaran ve yol gösteren trafik için en önemli faktör olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Mehmet Avcı, yol çizgilerinin de en az trafik levhaları kadar önemli olduğuna dikkat çekti.

Levhaların zamanında yenilenmelerinin ve yol çizgilerinin zamanında çizilmelerinin Karayolları Dairesi ve belediyelerin sorumluluğunda olduğunu ancak bu konuların hep ihmal edildiğinden yakınan Avcı, bu sorunların çözümü için gerekli yatırımların zamanında yapılmadığını bildirdi.

Doç. Dr. Mehmet Avcı, bu sorunları çözmek için büyük ihalelere çıkılmasının zaman kaybı olduğunu, bu işlerin bu kurumların kendi bütçeleriyle hızlı ve zamanında yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Söz konusu sistemi kuran hükümetlerin konuyla ilgili ihmali olduğuna dikkat çeken Avcı, trafik kazalarından sadece sürücüleri sorumlu tutmanın adalet olmadığını, levhaları yapmayanların ve yol çizgilerini çizmeyenlerin de trafik kazalarında aynı sorumluluğu taşıdıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.