1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Trafikte rahatlama ve güvenlik amaçlanıyor
Trafikte rahatlama ve güvenlik amaçlanıyor

Trafikte rahatlama ve güvenlik amaçlanıyor

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerindeki orta refüj geçişlerinin tümünü kapattı

A+A-

Mustafa ÖZYAĞCI

Şehit Mustafa Ruso Caddesi’ndeki bölünmüş anayolda bulunan orta refüj üzerindeki tüm ara geçişler, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından trafiğin rahatlatılması ve hem sürücüler hem de yayalar için daha fazla trafik güvenliği amacıyla kapatıldı.

Lefkoşa’nın ana trafik hatlarından biri olan ve Küçük Kaymaklı Şehitler Anıtı’ndan Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’na bağlanan yaklaşık 2 buçuk kilometrelik çift gidiş ve çift geliş olarak düzenlenmiş caddede son 6 yılda 326 kaza yaşandı.

Yeni uygulama ile birlikte caddenin doğu ve batı istikametlerinden caddeye çıkış yapılan tali yollardan trafiğin akış yönüne, yani sadece sola dönüş yapılabilecek.

Şehit Mustafa Ruso Caddesi’nden, Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerindeki trafik ışıklarına doğru seyreden araçlar, ışıklardan “U” dönüşü yaparak caddenin sonundan yeniden Küçük Kaymaklı istikametine doğru dönüş yapabilecek.

LTB, polis ve STK’lar katıldı

Nüfusu her gün artmakta olan başkent Lefkoşa’da trafik güvenliğinin sağlanması için LTB idari yönetim kadrosu, ilgili şube personelleri ve komisyonun doğal üyesi olan PGM Trafik Müdürlüğü, Lefkoşa Polis Müdürlüğü, Şehir Planlama Dairesi ve iki trafik derneği temsilcileriyle konu görüşüldükten sonra ortak karar alındı. Alınan ortak karar sonrasında işbirliği içerisinde hareket edilerek, trafiğe yönelik yeni düzenlemeler yapıldı.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Belediyenin hayata geçirmiş olduğu çalışmaların gündüz yapılması nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı.

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolda uzun kuyruklar oluşurken, vatandaşlar da çalışmaların gündüz yapılması nedeniyle tepki gösterdi.

Vatandaşlar, kimsenin mağdur edilmemesi için bu tür çalışmaların trafiğin sakin olduğu gece saatlerinde yapılmasının daha doğru olacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.