1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Tunalı: ”Babalar ve dedeler siyasetine son verilmeli”
Tunalı: ”Babalar ve dedeler siyasetine son verilmeli”

Tunalı: ”Babalar ve dedeler siyasetine son verilmeli”

Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, “Babalar ve dedeler” siyasetine son verilmesi gerektiğini ifade etti.

A+A-

Tunalı yaptığı yazılı açıklamada, “Bir ülke düşünün ki bir kişi 30 sene ülkeye hakim olsun. Bir parti düşünün ki 30 senedir yıkılamıyor. Bu menfaat düzeni hiç yıkılamıyor. Bu düzeni sağlayanlar halen daha siyasette etkin olmaya çalışıyorlar. Siyaseti meslek edinmişler ülkenin kaderi olmamalıdır. Siyasetin çöküşü ve halkın güvensizliğinin tüm nedenleri bu babalar ve dedelerdir” açıklamasında bulundu.

Tunalı, “babalar ve dedelerin” halen  siyasete etki etme gayretlerine devam ettiklerini . siyaseti aile siyasetine çevirmekten de çekinmediklerini, .KKTC halkının siyasilere güven duymama  nedenlerinden bir tanesinin  de bu babalar ve dedeler olduğunu dile getirdi.Tunalı, “Önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlerin sancısı şimdiden başladı.Kulislerde yine ayni isimler, kendi aile yakınlarını aday yapıp meclise sokma gayretleri devam ediyor....” ifadelerini kullandı.

İşte o açıklama;

Kıbrıslı Türk insanının çektiğini Dünyada hiçbir  insan topluluğu çekmedi. Kendi benliğini sürdürebilmesi için uzun yıllardır büyük bir varoluş mücadelesi veriyor. Devlet olup Dünyadaki yerini alabilmek için Kıbrısta çok büyük oyunlar oynandı.Dünyanın gözü hep Kıbrısta oldu. Dış siyasette hep başarısız olduk. KKTC’yi kurduk 50 yıldır varolma kavgası veriyoruz. Fakat başaramadık. Rum tarafının etkin olması dış politikada bizi bitirdi. Yıllarca Kıbrıs konusu üzerinden politka yaparak makamlarda kalma konusunda usta olan kişileri de unutmadık.KKTC halkı hep bu partilere güvenerek yıllarca destek verdi.Halen daha desteklerine de devam ediyorlar.Belki de etmeye devam edecekler.Nedeni açıktır.Temel kişileri hep bu partiler onore etmiştir.İşe aldılar,arsa verdiler,ihale verdiler ,bol bol kredi dağıttılar ve Vakıf mallarını dağıtarak menfaate dayalı politikalarla hep hayatta kaldılar.

KKTC halkı hiç uyanamadı.Uyanan kesimler ve bu çöküşü gören kesimler bugün çocuklarının geleceğini kurtarmak gerektiğini yavaş yavaş anlamaya başladılar. Bir ülke düşünün ki bir kişi 30 sene ülkeye hakim olsun.Bir parti düşünün ki 30 senedir yıkılamıyor. Bu menfaat düzeni hiç yıkılamıyor. Bu düzeni sağlayanlar halen daha siyasette etkin olmaya çalışıyorlar.Siyaseti meslek edinmişler ülkenin kaderi olmamalıdır.Siyasetin çöküşü ve halkın güvensizliğinin tüm nedenleri bu BABALAR ve DEDELER’dir.

Bu Babalar ve Dedeler halen daha siyasete etki etme gayretlerine devam ediyorlar. Siyaseti Aile siyasetine çevirmekten de çekinmiyorlar. Güçlüdürler ,paralıdırlar ve yetiştirdikleri kulları vardır.KKTC halkının neden siyasilere güven duymadıklarının nedenlerinden bir tanesi de bu Babalar ve Dedelerdir.Önümüzdeki yıl yapılacak olan seçimlerin sancısı şimdiden başladı.Kulislerde yine ayni isimler, kendi aile yakınlarını aday yapıp meclise sokma gayretleri devam ediyor. Daha da ileriye gidilip partilerini dağıtma pahasına kullarını kullanmaya başladılar. Birbirlerini karalama politikaları el altından yapılmaya başlandı.Bel altı vuruşları başladı.Hepsi maalesef bu bitmek bilmez hırsları yüzünden yapılıyor.Yeter artık beyler bırakın özgür olsun insanlar.

TÖZÜN TUNALI

BAŞKAN YARDIMCISI.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.