1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna, Rusya ile Belarus'ta görüşmeyi reddetti
Ukrayna, Rusya ile Belarus'ta görüşmeyi reddetti

Ukrayna, Rusya ile Belarus'ta görüşmeyi reddetti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları dördüncü gününe girerken, Rusya, Ukrayna ile Belarus'ta müzakerelere hazır olduğunu duyurdu. Ukrayna ise saldırılarda sorumluluğu bulunan Belarus'ta görüşmeyi reddetti.

A+A-

Rusya'nın 24 Şubat Perşembe günü başlattığı Ukrayna'ya yönelik saldırılar dördüncü gününde devam ediyor. Gece boyunca başkent Kiev ve ülkenin kuzeydoğusundaki Harkov kentinde çatışmalar yoğunlaştı. Günün gelişmeleri şöyle:

Ukrayna, Belarus'ta görüşme önerisini reddetti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinin Rusya ile barış görüşmelerine hazır olduğunu ancak bu görüşmelerin saldırılarda sorumluluğu bulunan Belarus'ta yapılmasına karşı olduğunu kaydetti. Zelenskiy, Pazar günü yayımladığı video mesajında Varşova, Brastislava, İstanbul, Budapeşte veya Bakü'de görüşmelerin yapılabileceğini kaydetti. Zelenskiy, Belarus'un Rus işgalinde sorumluluğu bulunduğunu, Rusya'nın bu ülkenin topraklarından Ukrayna'ya saldırılar düzenlediğini ifade etti.

Reuters, AFP,AP,dpa / JD,ET

© Deutsche Welle Türkçe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.