1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Ukrayna Rusya ile müzakere masasına oturuyor
Ukrayna Rusya ile müzakere masasına oturuyor

Ukrayna Rusya ile müzakere masasına oturuyor

Ukrayna Devlet Başkanlığı, Rusya ile Ukrayna heyetlerinin Belarus sınırında bir araya gelerek, barış için müzakerelerde bulunacağını duyurdu.

A+A-

Ukrayna ile Rusya'nın Belarus sınırında barış müzakerelerine başlayacağı duyuruldu. Bu arada Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna'ya yönelik savaşta nükleer silahlar da kullanan "caydırıcı güçlere" savaşa hazır olma emri verdi.

Ukrayna, Rusya ile barış müzakerelerini kabul etti. Ukrayna Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Ukrayna-Belarus sınırında bir araya geleceği belirtildi. Açıklamada, herhangi bir ön koşul olmadığı da ifade edildi. Ayrıca açıklamada Ukrayna heyetinin ziyareti sırasında Belarus'ta konuşlandırılmış olan bütün uçakların, helikopterlerin ve roketlerin havalanmayacağı konusunda Belarus'ta iktidarı elinde bulunduran Aleksander Lukaşenko'nun sorumluluğu üstlendiği belirtildi. Ancak görüşmenin zamanına dair bilgi verilmedi. 

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Belarus'un tarafsız olmaması nedeniyle bu ülkede görüşme yapılmasını reddediyordu. Ukrayna'nın açıklaması, Zelenskiy'in Lukaşenko ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra geldi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.