1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Ukrayna'dan NATO'ya: Eğer Rusya kazanırsa, sıradaki siz olacaksınız
Ukrayna'dan NATO'ya: Eğer Rusya kazanırsa, sıradaki siz olacaksınız

Ukrayna'dan NATO'ya: Eğer Rusya kazanırsa, sıradaki siz olacaksınız

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, çözüm bulabilmek için ülkesinin Rusya ile müzakereye hazır olduğunu, ancak Rusya'nın ültimatomlarını yerine getirmeyeceklerini bildirdi

A+A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, çözüm bulabilmek için ülkesinin Rusya ile müzakereye hazır olduğunu, ancak Rusya'nın ültimatomlarını yerine getirmeyeceklerini bildirdi. Kuleba çevrim içi düzenlediği basın toplantısında Ukrayna'nın askeri çabalarının desteklenmesinin NATO'nun "etik ve siyasi açıdan yükümlülüğü" olduğunu söyledi. Ukrayna düştüğü takdirde, sonraki hedefin NATO olacağını ifade eden Kuleba, "NATO, Ukrayna yüzünden kendisini Rusya ile savaş içinde bulmaktan korkmamalı. Eğer Rusya kazanırsa, sıradaki siz olacaksınız" dedi. Kuleba, Ukrayna'nın hava sahasının korunmasının nasıl desteklenebileceğini müttefiklerle görüştüğünü de sözlerine ekledi. 

Tass: Ukrayna-Rus görüşmelerinin ikinci turu yarın 

Rus Tass haber ajansı Rus kaynaklarına dayandırdığı haberinde Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerin ikinci turununun 2 Mart Çarşamba günü yapılmasının planlandığını duyurdu. Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başlatmasının ardından Ukrayna ve Rusya'dan heyetler ilk kez Pazartesi günü Belarus'ta bir araya gelmiş, ancak görüşmeler sonuçsuz kalmıştı. Taraflar, ikinci bir görüşmenin daha planladığını açıklamıştı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.