1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Üniversiteliler de polisiye olaylardan şikayetçi
Üniversiteliler de polisiye olaylardan şikayetçi

Üniversiteliler de polisiye olaylardan şikayetçi

Lefke bölgesinde son dönemlerde artış gösteren kriminal olaylar, bölgede üniversite eğitimi gören öğrencileri ve velilerini de ciddi anlamda tedirgin ediyor

A+A-

Lefke bölgesinde bir öğrencinin, kamuoyunda spekülasyonlara neden olan ‘camdan düşme’ hadisesi ve bir başka öğrenciye araçla kasten çarpılması gibi olayların akabinde gazetemize ulaşan öğrenci velilerinin tedirginliklerini dillendirmeleri üzerine kürsüyü, olayların birincil muhatabı Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) öğrencilerine bıraktık.

Gerek Lefke’de, gerekse LAÜ’de şimdiye kadar olumsuz herhangi bir durumla karşılaşmadığını iddia eden öğrencilerin yanı sıra, özellikle kadın öğrencilerin genelinin, bilhassa geceleri, kendilerini yakın geçmişe nazaran ‘daha az güvende’ hissettikleri sonucunun çıktığı saha araştırmamıza katkı koyan öğrenciler, “Babam, beni buraya ‘Kıbrıs’ın çok güvenli bir yer olduğu’ iddiasına güvenerek gönderdi. Ona ‘aslında öyle olmadığını’ nasıl söyleyebilirim?” ifadeleriyle memnuniyetsizliklerini bildirdi.

“Doğma büyüme Lefkeliyim. Babam, erkek olduğum halde ‘İti var kopuğu var artık oğlum’ diyerek geceleri dolaşmamı kısıtlamaya başladı” diyen öğrenciler, gazetemizi arayarak şikayette bulunan velilerin de ancak ‘buz dağının görünen kısmını’ bildiklerini savundu.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.