1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Üretim durdu!
Üretim durdu!

Üretim durdu!

Ulukışla köylüleri, bölgedeki kuraklığın en büyük sorun olduğunu ifade ederek, çiftçinin sıkıntı yaşadığını söyledi.

A+A-

Ulukışla köylüleri, bölgedeki en büyük sorunun kuraklık olduğunu ifade etti. Bu konuda hayvancının ve üreticinin sıkıntı yaşadığı belirtildi. Dönümlerce ekin ektiğini dile getiren çiftçiler, kuraklıktan dolayı zararda olduklarına dikkat çekti. Hayvancılar ise, son dönemlerde dövizin yükselmesinden dolayı yem fiyatlarında artış olduğunu belirtti. Mandıra yolunun toprak olduğunu anlatan hayvancılar, bu yolun asfaltlanması gerektiğin ifade etti. Köy içindeki yolların oldukça bozuk olduğunu dile getiren vatandaşlar, yolların tamir edilmesini istiyor. Köyden çıkışlarda araçların trafikten dolayı zorlandığını belirten köylüler, kavşağa çember ya da radar konulmasını istedi.

Köylü ne dedi?

Celalettin Çağlayan “Kuraklıktan dolayı üretim durdu”

“Köydeki en büyük sorun kuraklıktır. Bu yüzden hayvancı ve üretici sıkıntı yaşıyor. Son zamanlarda dövizin yükselmesinden dolayı yem fiyatları da arttı. 50 kiloluk 1 torba yem, 60 lirayken şu an 90 lira oldu. Sattığımızın karşılığını devletten alamıyoruz. Ben çiftçiyim ve dönümlerce ekin ektim. Kuraklıktan dolayı zarardayım. Üretim durdu. Mandıraları köyün dışına çıkardılar ama yolu topraktır. Bu yolun asfaltlanması gerekiyor. Kışın çamur oluyor ve hayvancı mandıraya gitmekte zorlanıyor. Uzun zamandan beri bu sorunun çözülmesini bekliyoruz.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.