1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Ürüne su, hayvana ot yok!
Ürüne su, hayvana ot yok!

Ürüne su, hayvana ot yok!

Gaziverenli üreticiler, en büyük sorunlarının su ve hayvanlarını otlatacak alan bulamamaları olduğunu belirttiler

A+A-

Gaziveren köyünde hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan vatandaşlar, bu alandaki en büyük sorunun su olduğunu söylediler. Bölgedeki kuyu sularında tuzlanma olduğunu ifade eden üreticiler, sulanamayan bahçelerin ise kuruduğunu dile getirdiler. Ürünlerin bahçede kaldığını belirten üreticiler, tüccarların artık köye uğramadığını vurguladılar. Hayvancılıkla uğraşan köylüler ise bölgede otlak yerinin olmadığını söylediler.

“Hayvancı sıkıntı yaşıyor”

Hayvanların otlanabileceği bir alan olmamasından yakınan hayvancılar, “Mandıra içinde nasıl otlatacağız? Alan olmadığı için hayvanları yemle besliyoruz” dediler. Hayvancılar, tapuda otlak arazi olarak geçen alanlara, zeytin ağacı ekildiğini söylediler. Yetkililerin de Lefke Kaymakamlığının da bölgeyle ilgilenmediğini savunan hayvancılar, “Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz” diye konuştular.

Hayvancılar ve çiftçiler ne dedi?

Necat Saltaş: Ürünlerimi dolu vurdu

“Benim Zümrütköy’de 2 dönüm narenciye bahçem var. Ürünlerimi hep dolu vurdu. Nisan ve Mayıs ayında bir de 1 ay önce yağan dolulardan, özellikle dere tarafındaki ürünler çok zarar gördü. Ürünlerimiz o şekilde kaldı. Tüccar gelip bahçeyi gördü, bir daha da gelmedi. Bildiğim kadarıyla köylüler, bu durumu Güzelyurt’taki Tarım Dairesi’ne bildirdi. Nisan ayında daireye 2 kez gittim. Tarım sigortasına bildirdik dediler ama henüz bir cevap alamadık.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.