1. HABERLER

  2. GÜNEY KIBRIS

  3. Varna toplantısı konusu
Varna toplantısı konusu

Varna toplantısı konusu

Rum kesimi ile Yunanistan’ın, 26 Mart’ta Varna’da gerçekleştirilecek olan AB-Türkiye zirve toplantısını veto etmeye karar verdiğine dair dünkü haberlerin, doğru olmadığı ifade edildi.

A+A-

Alithia gazetesinde yukarıdaki başlıkla bugün manşetten yer alan haberde, Rum kesimi ile Atina’nın taktiğinin, Avrupa Konseyi toplantısı öncesinde şekillenmekte olduğu da belirtildi.

Arzu edilen şeyin, Türkiye’nin ileri sürülen “saldırganlığına” toplu bir şekilde tepki verilmesi olduğunu öne süren gazete, nihai kararlar alınması için önümüzdeki günlerde Rum Başkanlık Sarayı’nda toplantı yapılacağını kaydetti.

İki ülkenin ezelden beridir ve özellikle de bu zaman aralığında, Türkiye’yle açıkta kalan büyük konulara sahip olabileceğini yazan gazete, ancak bunlarla ilgili niyetin Avrupa’yı, Türkiye’ye etkili baskı uygulamak amacıyla kullanmak olduğunu ifade etti.

Veto kullanılacağına dair bilgilerin geçerli olmamasının iki sebebi olduğunu yazan gazete, bunlardan birincisinin Rum kesimi ile Yunanistan’ın Avrupa Konseyi’nde takınacakları nihai tutumu henüz şekillendirmemiş olmaması, ikincisinin de, bu meseleyle ilgili olarak veto kullanılması imkânı bulunmaması olduğunu belirtti.

Yalnızca Avrupa Konseyi çerçevesinde bir görüşme olacağını yazan gazete, Varna toplantısının olup olmayacağına dair nihai kararın her ülkenin destekleyeceği görüş ve tezler temelinde ele alınacağını ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.