1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaş laf değil icraat istiyor
Vatandaş laf değil icraat istiyor

Vatandaş laf değil icraat istiyor

Tufan Erhürman başkanlığında oluşturulan 4’lü koalisyon hükümeti işe henüz yeni başlamasına karşın, vatandaşın farklı tepkilerine neden oldu.

A+A-

Bazı vatandaşlar, yeni hükümetin önemli icraatlara imza atacağına inanç belirtirken, bir kısım vatandaş ise, eski hükümetler gibi mevcudun da halk yararına bir şeyler üretemeyeceği yönünde.

Dört partili koalisyon hükümetinden yana fazla umudu olmadığını dile getiren bazı vatandaşlar, siyasilere olan güvenin çoktan yitirildiğini, halk yararına icraatlar beklemelerine rağmen ise, olumlu bir gelişme yaşanacağına inanmadıklarını belirtti  

Bir kısım vatandaşlar ise, hükümetten halkı daha kucaklayıcı icraatlara imza atmasını talep ederek, “Bunlar da seçim öncesi söylediklerini koltuklara oturunca unutup daha öncekiler gibi davranmasınlar” dedi

Hükümetten beklentilerinin, özellikle yolsuzlukların aydınlatılmasına yönelik adımlar atması olduğunu vurgulayan vatandaş, “ Beklentimiz usulsüzlüklerin üzerine gitmeleridir. Ülkedeki çifte standartı kaldırmalarıdır ve vatandaşlar arasında ayrım yapılmamalıdır” diye konuştu

Deniz ABİDİN 

22 maddelik protokolünü açıklayan dört partili koalisyon hükümetinden halkın beklentisi oldukça düşük. “Biz siyasilere olan güvenimizi çoktan yitirdik” diyen vatandaşlar, “gelen de aynı, giden de” ifadelerini kullandı. Bekledikleri birçok icraatı sıralayan vatandaşlar, hükümetin dört partiden oluşmasından kaynaklı aralarında fikir ayrılıkları doğmasının olası olduğunu belirterek, vaat ettiklerini yapmada sıkıntı yaşayacaklarını söyledi. 

Vatandaş ne dedi?

Şaban Kelkan: “Siyasilere olan güvenimizi çoktan yitirdik”

“Bütün siyasiler bana göre aynıdır. Biz siyasilere olan güvenimizi çoktan yitirdik. Kendileri için önce can sonra canan hep ön sırada yer almıştır. Gelmiş geçmiş hükümetler bir şey yapamadılar. Hükümeti oluşturan bu dörtlü koalisyonun da halk yararına bir şey yapacağına inanmıyorum. Hepsi de koltuk kavgası niyetindedir.”

Doğu Akalınlı: “Benim gözümde koltuğa oturunca hepsi aynı” 

“Kalıcı bir icraat göreceğimizi sanmıyorum. Seçim döneminde her ne kadar farklı şeyler söyleseler de koltuğa gelince hepsinin aynı olduğunu düşünüyorum. Aralarından bir parti kimseyle koalisyon kurmayız, gelirsek tek başımıza geliriz demişti. Ancak mümkün olunca koalisyonu kurdular.”

Mehmet Sayar: “Daha düzenli, daha itinalı çalışsınlar”

“Yeni kurulan hükümetten bir vatandaş olarak elbette beklentilerim vardır. Daha düzenli, daha itinalı, daha çok halkı kucaklayarak ülkeyi yönetmelerini bekliyorum. Bir önceki hükümetten memnun olan da vardı, olmayan da. Zamanla neler yapabileceklerini göreceğiz. Halkın yararına bir şeyler yapabileceklerine inancım vardır. Bekleyip göreceğiz.”

Mehmet Deveci: “Çifte standartı kaldırsınlar”

“Hükümetten beklentim yolsuzlukları aydınlatmaları, bugüne kadar yapılan usulsüzlüklerin üzerine gitmeleridir. Çifte standartı kaldırsınlar. Halk tek bir millet şeklinde olsun. Türkiyeli Kıbrıslı ayrımı yapılmamasına özen göstersinler. Vatandaşın hakkını korusunlar. Son günlerde devlete hakaret eden bazı yazarlar olduğunu görüyoruz. Bu beni bir vatandaş olarak rahatsız etmektedir. Devlete hakaret edenler için hukuka başvurulsun.”

Sedat Mete: “Gelen de aynı giden de, umudum yok”

“Yeni dönemden hiçbir beklentim yok. Başlarlarken tüp gaza zam ile başladılar. Vatandaşı bu ülkede ilk ilgilendiren cebidir. Alım gücüdür. Umutlu değilim çünkü Türkiye bir şey isterse oluyor. Onun dışında buradaki hükümetin pek bir yaptırım gücü yoktur. Üretim yok olmuş durumda. Gelen de aynı giden de. Siyasiler koltuğunu düşünüyor. Halkı düşünen olmadığı için olan hep bize oluyor.”

Mahmut Yağmur: “Halkın sorununu düşünen bugüne kadar olmadı”

“Vatandaşın faydasına olan bir icraat yapılacağına inancım yoktur. Bu gelenler de maaşlarını alıp oturacaklardır. Halkın sorununu düşünen bugüne kadar olmadı. Vatandaşı dinleyen yoktur. Biz vatandaş olarak refah düzeyinin yükselmesini istiyoruz. Şans tanımak lazım ancak çok umutlu değilim.”

Şuayip Gökpınar: “Adaleti sağlasınlar”

“Hükümetten umutluyum. Umarım ki halkın beklentisine yanıt verebilir. En önemlisi tabandaki ile tavandaki arasındaki adaletin sağlanmasıdır. Yasaların işlemesini arzu ediyoruz. Ekonominin düzeltilmesini, düşen alım gücünün yükselmesini bekliyoruz. Tüm bunlar yanında trafik, yollar ve çevre temizliğine de önem vermeleri gerekmektedir

Bahadır Alkan:“İcraatları gerçekleştirmek zor olacak”

“Dörtlü koalisyon hükümetinden umutlu değilim. İcraatları gerçekleştirmek zor olacak. Muhakkak fikir ayrılıkları olacaktır. Halka verdikleri vaatler çok önemlidir. Hepsini gerçekleştirmelerini bekliyoruz. Bu aşamada verilen vaatleri hangi bakanlık kendi içinde daha iyi yerine getirirse ilk seçimde söz konusu bakanlığı alan parti daha avantajlı çıkacaktır.”

Hüseyin Alasya: “Kıbrıs konusunda bir vaatte bulunamayacaklar”

“Sağlıklı bir ekonomik program uygulayacaklarına inanmıyorum. Başbakanın Kıbrıs konusunda her parti serbestçe görüşünü ifade edebilecek demesine göre hükümetin Kıbrıs sorunu konusunda halka hiçbir vaatte bulunmayacağı görülmektedir. Seçim dönemlerinde söyledikleri hesap sorma olayına gelince KTHY’nin batmasında birinci sorumlu durumunda olan CTP’dir. Demokrat Parti de aynı şekilde Ercan Havaalanı’ndan tutunda birçok konuda şaibelidir. O nedenle UBP’ye bu noktada hesap sorabileceklerini pek düşünmüyorum.”

Ahmet Mağusalı: “Trafiği düzeltsinler”

“İlk başta bu kadar çok can kaybı yaşanan trafik sorununa çare bulmalarını bekliyorum. Hükümet olabilmeleri için bu şarttır. Aynı zamanda ülkeye giriş çıkışları denetlemelidirler. İcraat yapıp yapamayacaklarını bekleyip göreceğiz.”

Yaşar Keleşzede: “Yolsuzlukların üzerine gitsinler”

“Umutluyum. Bir şeyler yapacaklarmış gibi görünüyor. Ancak henüz çok erkendir. Göreceğiz. Benim bir vatandaş olarak beklentim yolsuzlukların üzerine gitmeleridir. Haksızlıkları önlesinler. Şimdi açıkladıkları 22 maddelik protokole bakıldığında memnunuz. Güzel icraatlar bekliyorum.”

Hüseyin Kamalı: “Anayasa’daki 10’uncu maddeyi kaldırsınlar”

“Bunları konuşmak için çok erken olduğunu düşünüyorum. Ancak benim beklentim, Anayasadaki 10’uncu maddenin kaldırılmasıdır. Kendi kendimizi yönetebileceğimiz bir yapı oluşmasını istiyorum. Kıbrıs Türkünü asimile etmeye yönelik açılan İlahiyat Koleji kapatılmalıdır. Böyle bir sistem yaratılması için çaba sarf ettiklerini görürsem ancak o zaman bu hükümete inanacağım.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.