1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaş pazara yöneldi
Vatandaş pazara yöneldi

Vatandaş pazara yöneldi

Güzelyurt Açık Pazar Esnafı yeni yıl öncesi satışların iyi gittiğini söyledi

A+A-

Kamu personeline her yıl ödenen 13. Maaşlar da esnafa yaramadı. Yeni Bakış’ın çarşı çarşı gezdiği bölgelerde turistler dışında alışverişte hareketliliğin yaşanmadığı dikkat çekti. Yılbaşı öncesinde görüşleri sorulan işletme sahipleri, vatandaşların ekonomik sıkıntılar yaşadığının alenen ortada olduğunu belirterek, insanların giyim, kuşam tekstil ürünleri yerine gıdaya yöneldiklerini kaydetti. 

Ayşe Ertanın isimli bir esnaf, vatandaşların çarşıya alışveriş yapmak için değil dolaşmak için artık bile uğramadıklarını dile getirdi.  “13. Maaş ekonomik kriz nedeniyle çarşıya canlılık katmadı” diyen Ertanın, “Hayat pahalılığı, çekilen krediler, borçlar derken insanlar mağdur oldu. Bu yüzden, 13. Maaşın ilerdeki günlerde bile çarşıya bir canlılık katacağını düşünmüyorum. Yeni yılın gelmesine bir iki gün kala belki vatandaşlar alışveriş yapar fakat alım gücünün düşük olması gerçeği bu umutları da suya düşürüyor” diye konuştu. 

Özkan Zeki isimli bir başka vatandaş da 13. Maaşların  çarşıya herhangi bir canlılık katmadığına dikkat çekerek, “Bozulan ekonomi yüzünden Artık siftah bile yapamaz hale geldik. Çarşıda canlılık esintisi henüz yok. Yerli halkın alım gücü olmadığı için çarşımızda yalnızca yabancı turistler var” şeklinde sitemde bulundu. 

 

Haberin devamı için tıkayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.