1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaş tedirgin!
Vatandaş tedirgin!

Vatandaş tedirgin!

Vatandaşlar, ülkede en çok ekonomik kriz ve artan suç olaylarının gündemde olduğunu ifade ederek Kuzey Kıbrıs’ın eskisi gibi olmadığını söyledi

A+A-

Ülkede en çok ekonomik krizin ve artan suç olaylarının gündemde olduğunu ifade eden vatandaşlar, Kuzey Kıbrıs’ın eskisi gibi olmadığını söylediler. Vatandaşlar, hükümetin üstüne düşen görevi yapmadığını savunarak “Bu ülke adam olmaz” dedi. Vatandaşlar çevre, sağlık, trafik, suç olayları ve kontrolsüz nüfus artışı konularında hükümetin icraat yapmasını istiyorlar. Vatandaşlar, daha yaşanılabilir bir ülke için yetkilileri göreve davet ettiler.

Vatandaş ne dedi?

Şefika Başkurt: Asgari ücrete zam yapılmalıdır

“Trafikte sorunlar yaşıyoruz. İnsan canı hafife alınıyor. Bu konuda caydırıcı cezalar yok. Bence 3 kez kaza yapmış aynı kişinin hem ehliyetine hem de aracına el konulmalıdır. İnsanların alım gücünün artması için asgari ücrete zam yapılmalıdır. Cinayet, hırsızlık ve benzeri suçların biraz da olsun azaltılması için yabancı uyruklu vatandaşlar sınır dışı edilmelidir. Eğitim alanında ciddi açıklar var. Sağlık sektöründe yani hastanelerde denetim artırılmalıdır. Görevini aksatanlar hakkında işlem başlatılmalıdır. Düzensizlik içinde sistem olmaz.”

Gamze Aldemir: Ülkede adalet yok

“Ben 30 yıldan beri ülkede yaşıyorum. Bu ülkede adalet diye bir şey yok. Arkası olanın işi olur, olmayanın olmaz. Ülkede beni en çok rahatsız eden konu, taciz ve tecavüz olaylarının artmasıdır. Ben kızlarımı gönül rahatlığıyla dışarı gönderemiyorum. Nüfusta özellikle son yıllarda kontrolsüz bir artış oldu. Buna bağlı olarak da suç oranları artış gösterdi. Yetkililerin daha sık denetim yapması gerekiyor.”

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.