1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaş toplu taşıma istiyor
Vatandaş toplu taşıma istiyor

Vatandaş toplu taşıma istiyor

Kamu sektörünün kış mesaisine geçmesi ve okulların açılmasıyla yoğunlaşan trafik, akıllara ülkedeki toplu taşımacılığın yetersizliğini getirdi

A+A-

Her geçen gün artan nüfusa karşın bir türlü gelişemeyen toplu taşımacılık, ülkede yaşayan neredeyse herkesin ortak sorunu… Trafiğin yoğunlaşması, yolların bozukluğu ve benzine yapılan son zamlarla mağdur olan vatandaş devletten ve belediyelerden toplu taşıma hizmeti vermesi konusunda yardım talebinde bulundu

Ülkenin kangrenleşmiş sorunlarından biri olan toplu taşımacılık trafik yoğunluğunun yanı sıra bir çok sorunu da beraberinde getiriyor. Yeterli toplu taşıma aracının hizmet vermediği ülkemizde kişisel araçlarla ulaşım sağlanırken, yollar ve alt yapı trafiğin yoğunluğunu karşılayamaz halde. Okulların açılması, kamunun kış mesaisine geçmesiyle trafik yoğunluğunda gözle görülür şekilde artış yaşanırken Yeni Bakış Gazetesi vatandaşa toplu taşımacılığı sordu. Sağlıklı bir toplu taşımacılık hizmetinin sağlanmasıyla trafiğin nefes alacağını kaydeden vatandaş, toplu taşımacılığın ekonomik açıdan da fayda sağlayacağını dile getirdi. 

Vatandaş ne dedi?

İlker Yüksel:Toplu taşımada bile rant kavgası var

“Ulaşım için kullandığımız yollarda düzen bulunmamakta. Ülkemizde her şeyde var olan torpilin ulaşıma da yansıdığını düşünüyorum. Ulaşımda rant uygulaması olduğuna inanıyorum. Bu yüzden de toplu taşımacılığın istenilen düzende sağlanabileceğine inanmıyorum. İnsanların toplu taşımacılığa yönlendirilmesi, belediyelerin düzenli taşımacılık yapabileceği bir sistemin ülkemizde olabileceğine ne yazık ki inancım yok.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.