1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaşın cebi boş
Vatandaşın cebi boş

Vatandaşın cebi boş

İşlerin düşmesinden ve gelirlerin azalmasından yakınan esnaf, piyasayı rahatlatıcı önlemlerin alınmasını bekliyor

A+A-

Dövizdeki yükselişin durması, hatta kurların aşağıya çekilmesine karşın, Lefkoşa çarşısında esnafın yüzü gülmüyor. Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu mağaza sahiplerinin büyük bir kısmı işlerin azlığından yakınıyor “Vatandaşın cebinde para olmayınca alış-verişler dibe vuruyor” diyor. Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, yılsonuna kadar piyasaya Bir milyar 150 milyon TL akıtılacağına ilişkin açıklaması ise esnaf açısından bir damla umut olarak görülüyor. Mağaza sahipleri, vatandaşların son aylarda daha çok gıdaya para harcadığını, giyime ve diğer ihtiyaçlara bütçe ayıramadığını söylüyor.

Esnaf ne dedi…?

Bilgin Çevik: Satışlar piyasanın gereği durgun. Normal şartlarda yılın son ayları durgun geçen işlerimize bir de ekonomik kriz etki edince işler iyice düştü. Yaşanan kriz nedeni ile düşen işlerimize katkısı olur diye kampanyalar yaptık. Kampanyaların biraz da olsa etkisini görsek de buna rağmen piyasalar çok durgun. Geçtiğimiz yıl çok daha iyiydi piyasanın durumu ancak bu yıl çok ciddi bir kriz yaşanıyor.

Haberin devamı için tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.