1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Vatandaşın çözüm yorumu: Aynı tas aynı hamam
Vatandaşın çözüm yorumu: Aynı tas aynı hamam

Vatandaşın çözüm yorumu: Aynı tas aynı hamam

BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’ta müzakerelerin yeniden başlaması için geçici olarak görevlendirdiği Lute’un adaya gelerek yeniden temaslarda bulunması siyasi gündemi hareketlendirirken, vatandaşta herhangi bir heyecan duygusu yaratmadı

A+A-

Vatandaş ne dedi?

Sertan Ertorul: Biz zaten 63’te iki toplumun birbirinden ayrılmasıyla bir çözüm yaşadık

“Birleşik milletler tarafından Gurterres’in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışman Lute’un gelmesiyle bu adanın çözüme kavuşması olanaksızdır. Yapılan görüşme sonrasında olumlu bir sonuç doğacağını düşünmüyorum. Bu adada Kıbrıs Türk toplumu 40 yıldır bir şekilde yaşantısına devam ediyor. Bizlerin de artık zaten Avrupa devletlerinden yana herhangi ne bir beklenti ne de isteği var. Kıbrıs toplumu olarak bizlerin tek beklentisi Türkiye Cumhuriyeti’ndendir. Senelerdir bu toplum zaten kendini sürdürebiliyorsa bundan sonra da devam ettireceğiz. 63’te iki toplumun birbirinden ayrılmasıyla bir çözüm yaşadık zaten. Bu yüzden bir çözüm yoluna ulaşmak bundan sonrası için imkânsızdır.”

Mustafa Filyalı: Toplum gerçekçi davransa da çözüm yolunda yetkililer hayal kuruyor

“Lute adaya çözüm getiremeyecek. Ne kadar toplantı yapılırsa yapılsın bu adada istedikleri gibi bir çözüm olması imkânsızdır. 

40 senedir gelmeyen çözüm BM’nin gönderdiği özel danışman ile bir yol gidemeyecektir. Toplum içerisinde çözümün olamayacağı gerçeği olmakla birlikte, yetkililerin de çözüme kavuşacağı hayali vardır. 

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.