1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Vatandaşlık Kapişari”
“Vatandaşlık Kapişari”

“Vatandaşlık Kapişari”

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Türkiye’de faaliyet gösteren Aydın Üniversitesinin sahibi Mustafa Aydın’a bir günde vatandaşlık verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

A+A-

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Tözün Tunalı, Türkiye’de faaliyet gösteren Aydın Üniversitesinin sahibi Mustafa Aydın’a bir günde vatandaşlık verilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu kararın ülkemizde yıllardır vatandaş olmayı bekleyen insanlarımıza karşı büyük haksızlık olduğunu ve ülkedeki adalet duygusunu yok ettiğini söyleyen Tunalı, hükümetin gelişi güzel ve hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan Bakanlar Kurulu kararı ile verilen vatandaşlığın, bir an önce geri iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Tunalı, “ KKTC makamlarından "ön izin" almak için yoğun çaba içerisinde olan Aydın Üniversitesi Sahibi Mustafa Aydın'ın KKTC Milli Eğitim Bakanlığı'na, Girne'de henüz satın alınmayan bir araziyi kendi arazisiymiş gibi göstererek başvurmaya hazırlandığı iddia edildiğini öğrenmiş bulunmaktayız… Bugün toplanacak olan Bakanlar Kurulu söz konusu ön izin için bir araya geleceği ve gerekli ön izinin kendisine verileceği” açıkladı.

Tunalı, “ Türkiye’de faaliyet gösteren Aydın Üniversitesinin sahibi Mustafa Aydın son 1 ay içerisinde ülkemize birkaç kez gelip hükümette yer alan üst düzey kişiler aracılığı ile KKTC’de Üniversite açmak için zemin hazırlığı yapıyordu. Genel Başkanımız Mehmet Çakıcı’nın yakın zamanda gündeme getirdiği konu ile ilgili yeni gelişmeler yaşandığının öğenmiş bulunuyoruz. Bilindiği gibi Mustafa Aydın çok yakın zaman önce Eski Türkiye Bakanı Sayın Egemen Bağış aracılığı ile Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanların hepsini ziyaret etmişti. Hemen bu ziyaretlerin arkasına, çok ilginçtir ki “ Üniversite kuracağım, yatırım yapacağım” diyerek ülkemize gelen Aydın Üniversitesi sahibi Mustafa Aydın’a, dün itibari ile bakanlar kurulu kararıyla bir günde vatandaşlık verildi.  Ayrıca kendisine ait olmayan arazileri kendisininmiş gibi gösteren Mustafa Aydın’a bugün gerçekleşecek olan Bakanlar Kurulunca Üniversite açmak için ön izin verilmeye çalışıldığı gelen bilgiler arasında...” açıklamasında bulundu.

Tunalı, “ UBP-DP hükümetin icraatları, olacak gibi değildir. Ülkemizde Üniversiteler furyası oluşmuş iken, yeni bir Üniversite açma ihtiyacı da yok iken, var olan Üniversitelerimizdeki eğitim kalitesi yükseltelim hedefi içinde olmamız gerekirken, göstermelik ve paravan işlemlerle bir kişiye Üniversite izni, hem de vatandaşlık verilmesi, adalete olan inancımızı, duygularımızı ve devlete olan güvenimizi derinden sarsmaktadır. Yapılan bu tür işlemler ülkemizdeki sistemimizi yok etmektedir.” İfadesini kullandı.

Tunalı son olarak , “Binlerce vatandaşımız, burada doğan çocuklar, 25-30 yıldır burada kalan yaşayan insanlar, evlenip ülkemizi kendine yurt edinen insanlar, binlerce lira harcayıp burada iş kuran insanlarımıza vatandaşlık verilmez iken, bir kişiye bir günde vatandaşlık verilmesi çok ilginçtir. Bu hükümet olduğu gibi sistemi yok ediyor, hukuku ve demokrasiyi ezip geçiyor. Bu yaşananlar bizim tarafımızdan kabul edilemez, anlaşılamazdır. Kendilerini en yakın zamanda bu konuları düzeltmeye, ülkeyi de adaleti yayacak politikada geliştirmeye çağırıyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.