1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Vergi zorunlu, hizmet yetersiz”
“Vergi zorunlu, hizmet yetersiz”

“Vergi zorunlu, hizmet yetersiz”

Vatandaşlar, belediyenin çevreye karşı temizlik algısının olmadığını belirterek aldıkları hizmetle ödedikleri paraların orantısız olduğunu vurguladı

A+A-

Belediyeler aydınlatma, temizlik ve benzeri çalışmalara karşılık topldıkları verginin hakkını veremiyor diyen vatandaşlar, belediyenin temizlik algısı olmamasının yanı sıra, hızla artan nüfus karşısında belediye personellerinin yetersiz kaldığını ifade etti. Vatandaşlar, “Yıllardır yeşil alanlara tek bir fidan bile dikilmedi dedi.

 

Vatandaş ne dedi?

Mehmet Sonalp: Belediyeler yeterince ilgi alaka göstermiyor

“Belediyeler temizlik, aydınlatma vb. işlemler için halktan aldıkları vergilere karşın bunun yeterli karşılığını vermiyor. Yeşil alanlarımıza 10 yıldan beridir tek bir fidan dikilmedi. Bunun yanı sıra her yer çöp. Yeterince temizlik sağlanamadığı gibi sağlık adı altında da ilaçlanma yılda sadece bir kez yapılıyor. Bu durum karşısında da müdahale yalnız aileler tarafından belediyenin aranması durumunda yapılıyor. Temizlik ilaçlama, aydınlatma gibi çalışmalar yapılmadığı halde vatandaşların faturalarına işlenen fiyatlar karşısında da mağdur oluyoruz. Yollarımız deyim yerindeyse nadas, resmen tarlalarda araç sürüyoruz. Yollardaki çukurlar bile tamir edilmiyor. Bu yüzden hiçbir belediyenin tam anlamıyla hizmet verdiğini düşünmüyorum.”

Haberin devamı için tıklayınız.

 


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.